Uttagning av Svenska landslaget EuroBowl Grekland 2024

12467

Comments

  • Snabbt jobbat m pr-uträkningen! 💪

  • Mkt bra!

  • Hej kära vänner.

    Tanken var att jag skulle ha skrivit något efter Performance Rating (PR) från World Cup var klar. Har haft mkt i min planering. Sorry.

    Nu till det viktiga!

    Landskapet för PR har ändrats igen! Det är några nya namn på toppen. Går att se på första posten.

    Vi har kommit igång med turneringar med draften av EuroBowls regelpaketet. Många har även hunnit testspela lite på FUMBBL trial med 4-manna lagturnering. Jag tyckte det var kul, men lite orättvist när nån hade ett bättre Optional pack än mig.

    Det kommer några turneringar i Sverige med regelpaket som liknar Draftreglerna till EuroBowl.

    Dessa är några kommande. Kanske kommer det fler.

    TloEG Open 2023, 11-12 November

    Stockbowl Open 2023: 18–19 November I Stockholm [Max 52 deltagare]

    Swedish Nationals (Major) 2024 27-28 January Sala


    Det är flera coacher som har många höga resultat som man kan se i tabellen.

    Jag vill inte i förhand säga vilka som går bra för. Man kan titta med sina egna ögon.

    Jag vill ha tranparens av uttagningen. Jag vill inte favorisera eller ta ut nån i förhand. Detta är väldigt viktigt för mig att jag lever upp till vad jag har lovat. Det är även viktig för mig att alla som konkurrerar om en plats landslaget får samma info.

    Många ligger bra till. Jag vill att man ska kämpa hela vägen! GE INTE UPP! Fortsätt att spela bra som ni brukar. Spela bättre och ge F*N i att göra misstag!

    Jag skulle vilja bli bättre på att guide:a alla hur jag tänker kring uttagningen. Men det är inte alltid så lätt att uttrycka det i ord eller skrift. Om jag ska förklara enkelt som tidigare. Var BÄST på det du gör!

    Dom coacher som bara har ett högt PR värde med en ras skulle jag önska att dom spelade fler turneringar med samma ras som dom vill satsa på. Samma sak om en coach har flera höga PR med olika raser. Det är det jag menar med "Spela konsekvent bra!". Det blir dumt och tråkigt om nån tänker "JA! Nu är jag bäst med denna ras. Jag har en plats!" och sen kommer nån annan coach med ett bättre PR eller fler konsekvent höga PR. Det gör det svårare för mig att bedöma vem som passar in bäst i landslaget. Fortfarande är PR en fingervisning!

    Se det som en träningsturnering att du blir bättre på din ras.

    Tyvärr är det mkt fokus på PR. Det är svårt att se fler än en match samtidigt när jag är på turnering. Det blir lite bedömningssport. PR har visat sig att funka för oss i Sverige. Det är ett bra instrument för en fingervisning hur bra en coach har presterat tycker jag. Samtidigt vill jag jämföra hur tufft motstånd man har haft. Såklart det finns några svagheter med PR.

    Angående EuroBowlreglerna tänker jag: Häng inte upp er allt för mkt på Optional pack:en. Regelpaketet kan förändras. Arrangörerna skickade in Draften till EuroBowlkommitén igår. Dom ska titta igenom den och eventuellt godkänna eller be arrangörerna att göra om delar av regelpaketet.

    Ja! En del raser blir betydligt starkare med ett visst paket, men som lag är vi begränsade att nyttja vissa packs ett visst antal gånger.


    Dom vanligaste frågorna jag har fått är nog den senaste tiden tror jag är:

    Vilka raser ska du ta ut?

    Jag kommer ta ut dom raser som dom bästa coacherna är bra på.

    Kommer du gå helt efter PR?

    Konsekvent högt PR väger mer! Dvs 5 värden med samma ras runt säg 195 väger mer en ett värd på 240. För det är stabiliteten som eftersträvas.

    Ett annat exempel brukar jag nämna är: Om man har fått ett högt PR med Bo Gallanté i sitt roster så är det svårt för mig att övertyga arrangörerna att explicit ta med Bosse för att vi tycker att han är bra här i Sverige. Detta är ett mer konkret exempel. Hoppas ni förstår parallellen som kan jämföras med andra turneringar som har regelpaket som inte är så likt EuroBowlreglerna.

    Kommer du ta ut coacher som inte förlorar så mkt som spelar mer på Draw?

    Det är jättebra att coacher inte förlorar. Om man inte vinner sin match på EuroBowl så måste tyvärr en annan i laget som måste vinna för att laget ska vinna rundan. Det är en bra tanke att man har en coach som inte förlorar nån match och i nån matchup så vinner den, den går plus i sin egen värld så att säga är min mening. För att nå toppen så tror jag att man måste tänka ett steg till så att man inte lever på gränsen.

    Jag tänker att på lagturnering så pratar man ihop sig om man ska gå för draw eller att nån MÅSTE vinna. Jag hoppas jag aldrig behöver be nån svensk coach att förlora sin match :)

    Det är ju en annan nivå på EuroBowl om man jämför den svenska turneringsscenen. "Jag hoppas den nivån är högre på EuroBowl!" -sa en som aldrig varit på EuroBowl.

    Jag är öppen på att diskutera denna fråga vidare.

    När ska uttagningen vara klar?

    Framemot våren skulle jag vilja ha ett lag klart. Jag har inte hittat nån info när lagen ska vara anmälda. Om det är tidigare än vår så blir det jobbigt för mig.

    Min tanke är att jag tar ut ett reservlag eller reserver i samband med uttagning av landslaget.

    Jag har pratat lite med @Skuld som jag har valt ut till Vice kapten. VI kommer stämma av mer frekvent med varandra om våra tankar kring uttagningen. Slutgiltiga beslutet är mitt ansvar att ta.


    Slutligen.

    Åk på fler turneringar.

    Spela bra.

    Spela för att det är kul.

    Ta inte spelet på för stort allvar.

    Må bra!


    Ha det bäst!

    /kaju

  • edited November 2023

    först och främst, tack för input….


    Men nu till några Frågor (ja jag har inte tänkt så mycket, så dessa var de jag tänkte på, nu direkt när du postade….


    Piteå anordnar en turnering med ”eurobowl-regler” varför klassas inte den som en ”viktig turnering”? Visst den ligger norrut men det ska väl inte straffa dem?

    Kommer du ta ut coacher som inte förlorar så mkt som spelar mer på Draw?

    Är poängen klara? Dvs är det 3-1-0 eller 2-1-0 som gäller? En vinst är isf bättre i sm exempelvis än två draw?

    Om du, skuld eller båda inte levererar kommer ni ändå vara med och stötta på em?

    Hur vill ni se ert lag, dvs vill ni se fyra alv-lag och ett human-lag ställa upp eller fem bashlag, eller spelar det ingen roll?


    hmm… det var mina första funderingar lär läsa igenom allting mer noggrant lite senare och komma med ytterligare frågor men dessa poppade upp sådär direkt.


    tack för input 👍


    EDIT: första posten är inte uppdaterad med de lag de som coacherna "satsar på att representera".

    EDIT 2: Vilken turnering är senast inlagd? Är exempelvis Gamingfesten 2 inlagd?

  • @Frantic Ahh jag tänkte inte på Piteå turneringen. men jag skrev "Dessa är några kommande. Kanske kommer det fler." Nej man kommer inte straffas för att man är med i fler turneringar.

    Jag kommer ta ut dom coacher som jag anser vara BÄST och kan representera Sverige.

    Jag nämnde att Organisatörerna i Grekland har skickat in reglerna till EuroBowl kommitén för ett godkännande. Så jag tror inte poängen är klara, jag kan ha fel. Jag kommer sträva efter att laget vinner/går så bra som möjligt i EuroBowl Grekland.

    Jag har skrivit i tidigare poster att jag kommer ta ut dom som jag anser är BÄST. Om jag inte är bland dom 8 BÄSTA så tror jag inte jag kommer spela, men jag kommer åka med till Grekland och leda Landslaget. Om @Skuld inte är bland dom 8 BÄSTA så kommer han inte vara med i landslaget.

    Hur jag vill att det svenska landslaget ska se ut: Jag kommer ta ut dom raser som dom bästa coacherna är bra på. Det spelar ingen roll.


    Tack för frågorna :)

  • @kaju - Såg du mina två edits?

  • Gamingfesten är inte medräknad, rankingen har inte släppts där ännu så går inte att räkna fram PR där ännu.

  • EDIT: första posten är inte uppdaterad med de lag de som coacherna "satsar på att representera".

    Japp det stämmer. Jag kommer uppdatera den snart.

    EDIT 2: Vilken turnering är senast inlagd? Är exempelvis Gamingfesten 2 inlagd?

    Jag kollade om den var upplagd idag på NAF, men såg inga resultat där.

  • Jag har missat en viktig detalj.

    Om man är bland dom BÄSTA och är varken intresserad i landslaget eller kan åka till EuroBowl Grekland så kommer jag respektera det.

  • Var ska man skriva vilka raser man är intresserad av? Här eller i dokumentet? Såg att nån som utgivit sig för att vara mig skrivit bla slann, snotlings o Norse här, vill bara dementera det nu.

  • edited November 2023

    @sirvejlance skriv här i denna post så det är tydligt för alla som är intresserade.

    Jag ändrade precis.

    Jag ändrar kanske imorrn eller om en månad ;)

    Annars kan man läsa till sig alla man konkurrerar med i denna tråd.

    Edit: Det finns en tabell som bild i första posten, där har jag sammanställt allas raser.

  • Ok, då uppdaterar jag mina intresse-lag till Amazoner o Skaven.

  • @sirvejlance mkt bra och väldigt tydligt skrivet!

    ses om en månad! ;)

  • i den tabellen @kaju, varför är vissa raser vita/gröna/ljusröda?

    de ljusröda antar jag är alla som ingen är intresserade av. men gröna?

  • Ett annat exempel brukar jag nämna är: Om man har fått ett högt PR med Bo Gallanté i sitt roster så är det svårt för mig att övertyga arrangörerna att explicit ta med Bosse för att vi tycker att han är bra här i Sverige

    Pekar inte på någon särskild..? 😘

  • @Drexxl hahaha nej verkligen inte! Var det 5 som hade Bosse på den turneringen?

    Jag gillar inte när ett regelpaket har det uppenbara obalanserade saker. Tex Bosse, även Optional skill pack D. Det som är skönt är att dom har bannad dom uppenbara brutna Star players till kommande EuroBowl! Förhoppningsvis…. Vi får se.

  • Om man är bland de sämsta och inte vill vara med då? ;)

  • @bloodfeast då blir man tvingad till att följa med och ha på sig en baddräkt på EuroBowl.

  • Yes! (Kan dessutom agera tolk om det dyker upp någon som pratar utländska)

  • Hej kära vänner.

    Det har ramlat in lite frågor som jag har fått privat. Jag vill fortsätta hålla alla frågor öppna. Finns inget hemligt i min bok.

    Här kommer några som jag har formulerat om:


    "Jag vill spela stunty på en turnering, kommer det påverka mitt PR om jag spelar dåligt med dom"

    Spela gärna stunty! Ha kul!

    Du kanske ska spela mer med dom raser du har högt PR med så du kanske får 2 eller 3 höga PR värden med samma ras. VISA ATT DU ÄR BÄST!!!

    "Du skriver lite otydligt. I första inlägget skriver du en sak och nu skriver du nåt annat. Du säger lite emot dig själv"

    Jag vet att jag skriver otydligt.

    Det är både medvetet och omedvetet.

    Det medvetna är att vi inte vet exakt hur EuroBowl reglerna ser ut och att jag vill ha ryggen fri i det slutgiltiga valet. Jag vill inte hamna i en tråkig situation där jag måste argumentera mot någon som inte blir uttagen när det uppenbart finns bättre coacher.

    Som sagt. Det är en bedömningssport i slutet av uttagningen.


    "Kommer uttagningen vara klar innan Europen anmälningen öppnar? Jag kommer åka ner oavsett."

    Jag vet inte när anmälningarna öppnar för Europen. Jag kommer anmäla ett EuroBowl lag,. Om arrangörerna tillåter så kommer jag även att anmäla ett Europen lag för reserver för landslaget.

    Om du villl ha en garanterad plats på EuroBowl eller Europen så kan du anmäla ett Europenlag, så kan man lösa det senare vem som spelar i Openlaget om du kommer med i landslaget. Så gjorde jag inför EuroBowl Polen.


    /kaju

  • @kaju INGEN SKA HA KUL!!! 😀🤗

  • @Ionas mkt bra svar!

    Vi borde spela oftare! ;)

  • edited November 2023

    I vår (Min och Kajus) Preformance rating fil har vi nu registrerat 148 olika coachers nick. Det betyder att 148 olika svenska spelare har spelat en turnering eller mer från Eurobowl till nu. Jag tycker det är värt att fira.


  • @Skuld #tutlur

    @straume Minst en brukar ha kul när det spelas UW. 😊

  • edited November 2023

    Heja svärje.


    eller faktiskt, mer: heja ni som spelar BB i svärje. Jag gillar er.

  • Hej

    Jag kommer sikta på ta ut landslaget och ett reservlag till europen i slutet av februari.

    Dvs all Performance Rating fram tills dess kommer vara en fingervisning till uttagningen.

    Kommer med mer info snart.

    /kaju

  • Hej

    Det har varit ett gäng med turneringar under dom senaste 3 månaderna.

    @Skuld har gjort Performance Rating på "The Old Style", många tack från mig.

    Jag har uppdaterat tabellen på första post:en.

    Jag haft feedback samtal med tidigare kapten, kommer fortsätta med det. Det viktigaste i samtalen för mig är: "Vad är bra hittills?" och "Vad kan göras bättre?". Sen kommer jag och vår Vice Kapten @Skuld diskutera om allt möjligt vid ett bra tillfälle.

    /kaju

  • Hej

    Jag har haft "feedback samtal" med @Ozt och @Melisqus som har varit Landslagskapten för Sverige. Även pratat med @Skuld som är min Vice Kapten.

    Vi pratade sammanlagt i ca 6 timmar. Tuff! men nyttigt! Stordräparen var @Skuld som tog 3 timmar och 20 min på sig.... (Varför finns det ingen coach som heter Stordräparen?)

    Jag hade tagit fram punkter som jag planerade att vi skulle diskutera kring under samtalen.

    Vad har jag gjort bra och mindre bra som kapten hittills?

    Vad kan man göra som kapten från nu fram till EuroBowl?

    Vad saknar du det jag borde har gjort. Från det jag har blivit vald fram till nu?


    Jag har tagit anteckningar på det vi har pratat om, så ska jag försöka bli bättre på det jag gör i framtiden.


    En annan sak jag håller på med nu är att skriva personliga meddelande till alla kandidater om hur bra dom har presterat hittills och peppa alla att fortsätta att kämpa för att spela bättre. Kanske ge nåt tips för att bli en starkare coach.

    Det tar mycket mycket längre tid än vad jag har trott, lite för hög ambitionsnivå. Men jag tror det är nyttigt för mig och alla.


    I mitt samtal med @Melisqus så volontärade han att han skulle hålla i en lektion, där han går genom en match han spelade på SUPER League.

    Det har han gjort och det var populärt verkade det som. Jag hoppas det kommer fler tillfällen för nåt liknade.


    Jag kommer hålla en träningsturnering på FUMBBL så man kan träna inför SM i Sala lör 13:e jan. Hoppas vi blir många!

    https://forum.swebba.se/discussion/2381/swebba-road-to-eurobowl-fumbbl-turnering#latest

    Träna mkt innan turneringar och visa att ni är bra!

    Till er som ska till SM i Sala:

    Fråga er motståndare innan matcherna om dom försöker kvala i till Svenska Landslaget. Om dom säger "Ja" så KROSSAR NI DOM!!!

    Ni har min tillåtelse! :)


    Ha det bäst!

    /kaju

Sign In or Register to comment.