Uttagning av Svenska landslaget EuroBowl Grekland 2024

123457»

Comments

  • Glicko har också brister - man straffas hårt om man byter lag ofta oavsett resultat. Eller tar en paus.

    Det är helt enkelt så att alla sätt att kvantifiera förmåga och prestation i det här spelet lämnar luckor. PR är bra sett över flera turneringar.

    Man får acceptera bristerna tills det finns AI som klarar att beräkna precision som i Schack.

  • edited February 7

    Jag har tänkt samma där som du @inforthepain , men en väldigt kompetent person , kommer inte nämna hens namn, påpekade att det blir skevt om en duktig coach spelar massa dåliga lag.. så för att göra det ännu mer komplicerat kanske man ska ha ett medelvärde per tier. Dvs om man kör massa stunty med icke gynnsamma regler så påverkar det inte det ultra-maxade Skaven/dark elves/ UW/ impnobs värdet, som man bara kör när det är perfekta regelpaket.

    vilka lag som ska i vilken tier lämnar jag över till rådande kapten..

  • Bra poäng där @sirvejlance . Jag har rätt hög avarage trots 30 spelade lag så ta mig som exemple kanske var dumt. Om man hade haft en avarage score på kompetenta lag och räkna bort crap lag (imperialnoobilty och resten) kunde ju varit bra.

  • Det är redan en tröskel att förstå hur PR beräkningen fungerar, att göra den mer komplicerad för att få den lite bättre tror jag kan förstöra mer än det hjälper. Det är en svår balansgång mellan att ha en enkel formel mot att få ett så bra resultat som möjligt.

  • Många kloka inspel på PR och jag tror jag håller med Melisqus att det kan vara svårt att göra den mer komplicerad och då svårare att förstå. Så länge man är medveten om vad den faktiskt visar och vilka problem som finns med den så är det nog inget problem. Är den det enda verktyget så behöver man som coach game:a systemet för att komma med (om man är bra nog att också prestera förstås).

    Hur blir resultatet i PR om en bra coach spelar ett lag den inte spelat tidigare och får ett bra resultat återkommande mot bra coacher en säsong jämfört med en som redan har hög rating och presterar ungefär samma?

  • Som jag har fattat det är det motståndarens rating som avgör pr, inte ditt eget.

    så om du möter nån med snitt på 200 o 20 raser

    och tar en ny ras. Så får du inte så bra pr som du skulle fått om den lirat nåt med hög rating.

  • Då har jag nog inte hängt med ordentligt om det fungerar så. Om jag startar en säsong med ett 150 lag och spelar mot många högre rankade coacher och vinner borde väl min performance rating bli högre än någon som spelar ett redan högt rankat lag och vinner?

  • Nej PR bygger bara på hur hög ranking dina motståndare har. Tror jag.

  • edited February 8

    Tack till alla som ville vara med och konkurrera om en plats till svenska landslaget.

    Jag hoppas att alla har utvecklats och blivit bättre på sitt spel. Jag har försökt att hjälpa till lite, men kanske inte så mkt som jag har önskat.

    Jag hoppas det blir minst lika stort intresse inför framtiden. Man vill ju vara bra på det man gör!

    I början när jag höll på att drunkna i all info som skulle in till mig och ut till alla. Vid ett tillfälle så kom @Lard en tidigare landslagskapten för Sverige hem till mig. Vi snackade lite, slutklämmen var: ”KaYue! Det är bara ett spel!”. Det släppte tunnelseendet lite.

    Det är många likväl som jag som tar för stort allvar ibland. Så jag brukar påminna ”kom ihåg att ha kul också”.

    Fortsätt vara starka! Ge inte upp! Ge fan i att förlora!!! Ha kul! Dyk in med en skink med 2 die uphill!!!

    Tack för allt stöd jag har fått!

    /kaju

  • Bugar och bockar! Gillar att förstå saker långt mer än att ha rätt :)

Sign In or Register to comment.