Sundsvall Undead Bowl

2

Comments

  • Lägger upp uppdaterad information.

    Då var det dags för ännu en Blood Bowl-turnering. Precis som förra gången går den av stapeln i Navet SK's lokaler på Skönsmogatan. Förstapris består av ett Undeadpaket(pitch,tärningar,kort och lag).

    Vi går igenom regler 30 minuter innan planerad spelstart. Vissa förändringar har skett samt några tillägg. Förändring i spelupplägg kommer ske, istället för fem grundseriematcher så kör vi fyra, då man inte riktigt hinner eller orkar fem matcher på en dag. Slutspelslagen får avgöra sinsemellan om man vill/kan/orkar spela av det då eller ta det på söndagen.

    Blir det 10 eller fler deltagare kommer semi-finaler spelas. Färre än 10 så blir det direktfinal. Just nu är vi 11 deltagare, då kommer vi tillämpa "swiss" där jag försöker ge varje coach ett så rättvist spelschema som möjligt.

    För er som var med senast så är det tillåtet att ställa upp med samma lag som senast, men då tillämpas reglerna för re-draft.

    Re-Draft:

    * Fan Factor behålls, men du kan om du vill köpa mer för 10k styck.

    * Du köper in alla spelare du vill ha kvar på nytt för den kostnad spelaren är värd i din nuvarande roster.

    *Re-rolls och coaching staff måste också köpas in på nytt. Till förfogande har samtliga tidigare deltagare 1.200.000k att bygga sitt lag för. Samt 10k per avslutad match, 5k per gjord touchdown, 5k per casualty föregående säsong.

    * Det är tillåtet att köpa inducements och starplayers när ni skapar nytt lag eller re-draftar inför första matchen. Båda gäller dock som vanligt för en match.

    *Miss Next Game-injuries tas bort när du gör din re-draft.


    Regler och riktlinjer.

    * NAF-regulations (https://www.thenaf.net/wp-content/uploads/2018/12/Rules-for-NAF-Tournaments-2019.pdf) samt Blood Bowl Almanac (Death Zone 1 & 2) kommer att användas som regelverk, med några få undantag/house rules. https://www.games-workshop.com/en-SE/The-Blood-Bowl-Almanac-2017-ENG

    * Piling On kostar en team-reroll att använda

    * Special Balls, Stadiums, Refs och Special Play Cards är optional och är upp till vardera coacher inför vardera match att komma överens om vad man ska använda. Spelaren med lägst team value bestämmer dock om Special Play Cards ska användas eller inte.

    * Vi använder de nya reglerna för wizards (2018 Almanac). Den vanliga wizard vi är van med har inte längre förmågan att framkalla en "lightning bolt" däremot har möjligheten att lägga "Zap!" kommit tillbaka. Utöver det så kostar den fortfarande 150k och Fireball fungerar som tidigare. Chaos, Dark Elves, Nurgle, Undead, Elven Union har dessutom tillgång till egna Wizards och Special Balls. Dock får man bara hyra in en Wizard per match.


    * Illegal procedure kommer inte tillämpas, men påminn varandra om turnmarker för att förhindra missförstånd.

    * Vinst = 3 poäng, Oavgjort = 1 poäng, förlust = 0 poäng.

    * Tiebreaker = Inbördes möte, Bäst +/- TD´s, Bäst +/- CAS, Flest TD´s, Flest CAS, Coin Toss.

    * Concede bestraffas med 1 poängs avdrag, -1 i fan factor samt minus 40k från treasury, finns det inte tillräckligt hamnar laget på minus och får betala av vid kommande winnings. Vinnande laget får +1 MVP samt +40k extra winnings.

    *Laget som vinner turneringen får 100k, tvåan 60k trean 30k.
    Laget som vann föregående turnering har enligt reglerna i Almanac en extra team re-roll tills någon annan vinner nästa turnering. Detta noteras i rostern.


    * Målsättningen är att varje match inte ska behöva ta mer än 2 timmar och 30 minuter. Passerar första halvlek 1 timme och 15 minuter kommer andra halvlek att klockas. Dvs. vardera coach har då totalt 38 minuter på sig under andra halvlek. Går tiden ner på noll för någon av coacherna så är det automatisk turnover för hen till dess att matchen är slut.

    * Alla NAF-godkända lag är tillåtna, förutsatt att man spelar med korrekta figurer för de lag som är tillgängliga fysiskt, trovärdiga alternativ går också bra, gäller även starplayers. Bygg ett lag för max 1.200.000 guld och minst 11 spelare.
    * Det går såklart bra att spela med äldre utgåvor av samtliga godkända lag. Lagen behöver inte vara målade.

    * På plats innan matchstart delas tre random skills ut, samt två valbara skills. Dessa fem sammanlagda skills får kombineras fritt men ska fördelas på minst två spelare och max tre skills på en spelare. De valbara ska vara skills som i vanliga fall är tillgängliga för den spelaren du väljer.

    * Treasury räknas inte in i team value förrän det når 150k.



    * Bribes kostar 50k för Goblins, Halfling betalar 100k för Master Chef.

    * Special Play cards är upp till laget med lägst Team Value att avgöra om det ska användas eller inte. Vid samma TV bestäms det gemensamt.

    * Special Balls, referees och Stadium-rules är optional och upp till coacherna
    att gemensamt bestämma inför vardera match.

    * En Hail Mary Pass som fångas efter scatter men före bounce räknas som en completion och ger således 1spp och föranleder
    därför heller inte en turnover.

    * När man slutfört sin action med en spelare så vänder man på den 180 grader för att lättare hålla koll på vilka som agerat och inte.
    Samt att man vänder alla stunned efter ens turn är klar.

    * Vi kommer förse er med gummiband för att märka ut skills som spelare får eftersom de ökar i level.

    * Vill man vata med och tävla om ett första- och andrapris så kostar det 50 kronor per kranium. Vill man inte det så får man vara med ändå utan denna fantastiska möjlighet.


  • Jag är medveten om att detta ser ut som en hybrid mellan turnering och liga i och med redraft. Det kan kanske kallas "mini-liga". Jag tror det kan fungera, och blir åtminstone kul att testa.

    Ha överseende med att jag inte anordnat turneringar tidigare förutom den vi körde i julas. Så det kommer med största sannolikhet inte vara perfekt upplagd och det får man ha i medvetande om man väljer att vara med.


  • Jag tycker det ser bra ut!
  • edited January 2019
    @oberwald_1 : Jag lade till Sundsvall undead bowl på listan över turneringar som finns i tråden turneringsåret 2019 - den tråden är (från och med nu) en annunsment och ligger låst överst i listan på diskussioner som hålls här på forumet.
  • Jag tänker med största sannolikhet köra till denna turnering från Stockholm. Vill någon åka med?
  • Pellevin wrote: »
    Jag tänker med största sannolikhet köra till denna turnering från Stockholm. Vill någon åka med?

    Jag är barnfri den helgen och skulle kunna följa med!

    (Ska bara titta igenom reglerna en gång extra in jag bestämmer mig)
  • Vore jättekul att bila med dig!
  • Pellevin wrote: »
    Jag tänker med största sannolikhet köra till denna turnering från Stockholm. Vill någon åka med?

    Det beror på vilken väg du tar. ;-)
  • Maila roster till mig senast 28:e Februari på Joel.thungren@outlook.com
  • Javisst!

    Om jag inte använder alla 1200 kgp då jag bygger lag, behåller jag då det som blivit över i lagets kassa?
  • Ja det gör du.
  • Tack för snabbt svar!
  • Nu har jag anmält mig. Blir det några fler StockBowlare?
  • Jag är i allfall intresserad.
  • Sundsvall, home of the 0-23 victory.
  • Pellevin wrote: »
    Sundsvall, home of the 0-23 victory.

    Glorious! Aldrig förlorat en BB match i sundsvall så det är väl dags!
  • Jag kommer att åka dit också.. jag har aldrig vunnit en match på turnering i Sundsvall..
  • Kul!
    Har bokat några rum på sidsjö hotell & resort.
    500kr natten.
    Kul om vi är flera på samma ställe :-)
  • Hur många är anmälda/intresserade?
  • Vi är 13 anmälda just nu och tre som klickat i "kanske". Det finns plats för 24 personer i lokalen så det är bara att komma!

    Som sagt, gå med i gruppen Blood Bowl Sundsvall och eventet Sundsvall Undead Bowl för att anmäla er. PM roster till mig när ni har gjort den så får ni era tre random skills.
  • edited February 2019
    Kommer turneringen att vara med i Swedish open series?

    I så fall skall ni anmäla den till @inforthepain
  • Jag vet inte, jag är inte tillräckligt insatt. Det är iallafall reggat på NAF.
  • Jag drar ett mail till inforthepain.
  • Oberwald_1 wrote: »
    Jag drar ett mail till inforthepain.

    Detta bör räcka om inte inforthepain säger något annat.

  • Jag har kanske missat det, men hur ser spel schemat ut?
  • Fyra matcher grundserie. Slutspel för de fyra bästa.
    Swiss. Jag försöker göra det så rättvist som möjligt avseende bash, skill och erfarenhetsnivå. Vi har ett par relativt oerfarna med och jag försöker ta hänsyn till det i spelschemat. Men då det är öppen anmälan till 28:e Februari så är inget spelschema spikat förrän 1 Mars - dagen innan vi startar.
  • Vilka tider är det som gäller? Kommer med familjen och hälsar på svägerskan så har fått order att inte spela bort hela helgen.. :P
  • 0830 kör vi igång på lördagen, bränner av samtliga fyra matcher. Därefter slutspelet på söndagen. Där tänker jag att slutspelslagen gör upp om mer exakt starttid. Men bedömt runt 0900.
  • De som inte tar sig till slutspel får de spela placeringsmatcher. Jag vill gärna åka men jag är osäker om det bara blir 4 matcher.
  • Sex matcher om du går till final. Blir vi 16 eller fler kör vi kvartsfinaler också. Så max sju matcher. Utöver det tänker jag att det även ska liras om tredjeplatsen mellan de två som förlorar sina semifinaler. Mer placeringsmatcher än så har jag inte planerat för utan övrig placering blir enligt plats i tabellen. MEN jag kommer inte hindra folk att spela lägre placeringsmatcher om de så vill. Vill femteseed anta utmaningen från sjätteseed att spela om plats 5 så är det fritt fram.

    Med detta upplägg blir det minst fyra matcher för samtliga, 6-7 för finalister, 5-7 för de som tar sig till kvarts- och semifinal.

    Lördagens fyra matcher kommer ta hela dagen i anspråk. Räkna på två och en halv timme per match. Det kommer ta 11 timmar med matpaus inräknat - mao. 09-23.
Sign In or Register to comment.