Göteborg Blood Bowl League Season 15 (Registrering öppen, start 11 september)

Viktiga länkar:

Discord

https://discord.gg/pbXzVkYRAd

Ligatabell/Matchrapport

Vi använder Tourplay. Du behöver registrera dig, göra ett lag och sedan anmäla dig till ligan på https://tourplay.net/en/blood-bowl/goteborg-blood-bowl-league-season-15/news

Följande regler för ligan gäller:

Vi använder av oss av Blood Bowl Official Rule Book (2020), Officiella FAQn samt de Spike! som är släppta till BB2020-reglerna. Teams of Legend är tillåtna.

Följande kapitel ur Death Zone används:

New Inducements s. 14 - Här är alla inducements tillåtna.

Titanic Effort... s. 52 - Om man vill prova och har en jätte till övers så varsågod.

Sponsorship s. 56 - Det här är ett extra steg i slutet av matchen. Om man glömmer är det inte hela världen men om någons lag blir mos kan det vara något som hjälper laget att komma på fötter igen.

Blood Bowl Stadia s. 60 - Extra slag i början av matchen. Oftast blir det ingen särskild stadium. Om man inte har boken eller glömmer spelar det ingen roll. Om ni kör med reglerna som kommer med en bollplan så kör ni inte med dessa.

A load of Balls s. 68 - Här väljer man boll. Man slumpar inte.

New Weather Tables s. 76 - Vi kör med dessa. Ni kan själva välja vilken ni vill ha. Men tumregeln är att vädertabellen skall matcha antingen vädret och årstiden ute eller hemmalagets hemmatrakter till exempel mountainous för dvärgar, primordial rainforest för Göteborg eller subterranean för Hammarkullen.

Inget annat ur boken är tillåtet. Använd sunt förnuft för det övriga, det går ut på att ha kul.


Ligaspel

Man har två veckor på sig att spela varje rond. WO lämnas till mig, förslagsvis via Discord.

I ligaspel får man följande poäng:

Vinst: 3 poäng

Lika: 1 poäng

Förlust: 0 poäng

3 eller fler TD: 1 poäng

3 eller fler Cas: 1 poäng

Hålla nollan: 1 poäng


Draft är 1 000 000gp och re-Draft är satt till max 1 500 000gp.

Ligapoäng och redraft hanteras automatiskt av Tourplay.


Slutspel

De fyra högst placerade går till slutspel. Matcherna spelas under en period på 2 veckor. Vinnaren av slutspelet får en vårdnaden av en VÄLDIGT stor pokal. Under nästkommande säsong får ditt lag dubbel fan factor om din motståndare är inom synhåll av pokalen när ni spelar match.

De fyra spelare som placerar sig sist blir banlysta till katakomberna under Colleges of Magic i Altdorf för att spela en 4-spelars Dungeon Bowl och avgöra vem som är bäst bland de som är sämst. Vinnaren av Dungeon Bowl får också en magisk medaljong som ger dig 100k guld i rabatt på Wizards under nästa säsong.

För den person som genomfört minst antal fouls belönar Bright Crusaders denne med en pokal som ger dig en gratis bribe, om du har med den till din match.


Övriga regler:

Det är tillåtet att använda speciella planer om båda spelade kommer överens om att man ska använda dem.

Under säsongen får man spela fyra uppvisningsmatcher. För att spela en uppvisningsmatch går man in på drafts, klickar på challenge och väljer den man vill utmana. Man får inte spela mot samma coach flera gånger och man skall alltid prioritera sina ordinarie matcher.

Vid uppvisningsmatcher får man får SPP och winnings enligt de vanliga reglerna.

När man bokar sina vanliga matcher är det viktigt att man lägger in det i kalendern i Tourplay annars syns det inte som att någon match är bokad. När man lägger in ett datum kommer den andre spelaren att få ett mail som berättar att hen behöver gå in och acceptera eller föreslå ett nytt datum. Man accepterar genom att välja samma datum som det föreslagna datumet under fixtures.


Övrig info:

Vi hoppa kunna spela våra matcher på måndagar på Café Sirius som innan. Men eftersom det är oklart om Sirius kommer finnas kvar så får vi se.

Sign In or Register to comment.