Göteborg Blood Bowl League (GBBL) Säsong 11 (Start 8 November)

edited January 2022 in GOBBL

I november startar säsong 11. Alla är välkomna, nya som gamla spelare.

Ligan kommer bestå av seriespel samt ett slutspel.


Viktiga länkar:

Discord

https://discord.gg/pbXzVkYRAd

Matchrapport

https://tinyurl.com/GBBLs10

Ligatabell

https://tinyurl.com/TabellGBBL


Följande regler för ligan gäller:

Vi använder av oss av Blood Bowl Official Rule Book (2020), Officiella FAQn samt de Spike! som är släppta till BB2020-reglerna. Teams of Legend är tillåtna.

Följande kapitel ur Death Zone används:

New Inducements s. 14 - Här är alla inducements tillåtna.

Titanic Effort... s. 52 - Om man vill prova och har en jätte till övers så varsågod.

Sponsorship s. 56 - Det här är ett extra steg i slutet av matchen. Om man glömmer är det inte hela världen men om någons lag blir mos kan det vara något som hjälper laget att komma på fötter igen.

Blood Bowl Stadia s. 60 - Extra slag i början av matchen. Oftast blir det ingen särskild stadium. Om man inte har boken eller glömmer spelar det ingen roll. Om ni kör med reglerna som kommer med en bollplan så kör ni inte med dessa.

A load of Balls s. 68 - Här väljer man boll. Man slumpar inte.

New Weather Tables s. 76 - Vi kör med dessa. Ni kan själva välja vilken ni vill ha. Men tumregeln är att vädertabellen skall matcha antingen vädret och årstiden ute eller hemmalagets hemmatrakter till exempel mountainous för dvärgar, primordial rainforest för Göteborg eller subterranean för Hammarkullen.

Inget annat ur boken är tillåtet. Använd sunt förnuft för det övriga, det går ut på att ha kul.


I ligaspel får man följande poäng:

Vinst: 3 poäng

Lika: 1poäng

Förlust: 0 poäng

3 eller fler TD: 1 poäng

3 eller fler Cas: 1 poäng

Hålla nollan: 1 poäng


För varje spelare från förra säsongens vinnare som antingen dör eller tvingas gå i pension på grund av skador får man 10 000gp och från den som kom trea får man 5000gp. Man får alltså inget för att döda ligatvåans spelare; att komma tvåa är straff nog.


Draft är 1 000 000gp och re-Draft är satt till max 1 300 000gp. Följ reglerna i boken för re-draft.


Övriga regler:

Det är tillåtet att använda speciella planer om båda spelade kommer överens om att man ska använda dem.

Under säsongen får man spela två uppvisningsmatcher.

Man får SPP och winnings enligt de vanliga reglerna.


Regeltolkningar:


Anmälda:

Robin - Dark Elves

Gunnar - Orcs

Filip - Khorne/Khemri

Felix - Lizardmen

Mattias - Black Orks/Khemri/Elven Union

Magnus - Skaven

Alexander - Elven Union

Oliwier - Dwarfs

Comments

  • Anmäler mina khemri

  • Anmäler mig med mina lizardmen igen!

  • Jag kör nog klassiska Orcs.

  • edited October 2021

    Jag anmäler mig. Det blir Black Orcs eller Khemri för mig. Det beror på om jag lyckas börja måla mina Black Orcs eller inte.


    Edit: Alla verkar vilja spela Khemri så det blir Black Orcs eller Elven unionför mig.

  • edited October 2021

    Vill du helst spela khemri så kan jag byta, är även sugen på amazoner

    @Melisqus

  • Khemrispeglar är det bästa man kan uppleva.

  • Då jag fått ett ryck för senaste Made to Order så spwlar jag amazon istället

  • Då valde du rätt @Drexxl Khemri verkar riktigt jobbiga att få ihop

  • Nu är tabellen och matchrapportsformuläret klart. Bara att fylla i era nya lag eller er redraft.


    Om ni inte har tillgång till tabellen får ni skicka mig ett PM med er mail så fixar jag det.

  • ----Wieselgrens vässlor vs Mega Molochs----

    18/11-2021

    Det är perfekt väder för en Blood Bowl match, men just den här matchen utspelar sig underjord i kloakerna - vässlornas hemmaplan. Ödlorna slår högst och väljer att ta emot bollen första halvlek. Vässlorna ställer upp ett starkt försvar, men med alla saurusar på plan så slår sig ödlorna lätt in på råttornas planhalva och börjar föra bollen mot mållinjen. Med överlägsen smidighet så springer råttorna kors och tvärs för att hindra att en skink slinker förbi och börjar slå tillbaka, men anfallet blir inte långlivat då Nöff nöff själv blir nedknuffad i en vårdslös tackling. Ödlorna fortsätter trycka framåt men bollhållaren, fylld av hybris ser mållinjen och springer iväg! Skinken är snabb, men inte snabbare än rättvisan och den ramlar på första steget, varpå Skuggan plockar bollen och klungar ihop sig med sina lagkamrater. Vässlorna för nu sitt anfall och lyckas knocka Rec'eptt, men en råtta halkar och anfallet stannar upp. Väl medveten om gutter runners fasansfullt snabba förflyttning slår ödlorna desperat in sig på så många håll de kan, knockar Pipas och tvingar Skuggan till flykt. I den desperata manövern blir en skink lätt överumplad av en linerat, men Skuggan lyckas ändå inte ta sig hela vägen därifrån och faller handlöst. Bollen studsar iväg och plockas upp av Cti'lii. Följande två rundor så ramlar råttor och skinkar höger och vänster när de desperat försöker fly eller nå fram till bollhållaren men till slut så slinker en trängd skink in i mål. 1-0 till Mega Molochs. Vid avsparken till vässlorna så blir det Time-Out och halvleken förlängs en runda. En saurus får nog av den enorma rat ogren och knockar Nöff nöff, men åker ned på backen själv. Vässlorna för ändå bollen närmare mållinjen, men deras försvagade anfall råkar ut för flera oturliga tacklingar och när domaren blåser av ligger flera råttor på marken.

    -Andra halvlek-

    Vässlorna tar emot bollen och ödlorna har numerärt övertag då alla i båset vaknat till. Innan bollen hunnit landa springer flera saurusar in på vässlornas planhalva och börjar knuffas. Bror Duktig plockar bollen och springer runt kaoset, där Striihd lever upp till sitt namn och slänger runt Wellpapp så hans axel går ur led. Ödlorna tränger in och omringar vässlorna, men Bror Duktig passar till en gutter runner som inte har några problem att slinka därifrån. Pinchen tar bollen i hand, rusar iväg och lyckas ta sig hela vägen in i mål! 1-1 till Wieselgrens vässlor. Tredje rundan så hurrar Molochs lilla grupp fans på så entusiastiskt att Nuffle gör Striihd ännu stryktåligare. At-zec tar bollen och ödlorna börjar sitt anfall med att knocka en linerat medan bollen närmar sig mittlinjen. En av råttornas blitzers försöker avlägsna sig från Bru'utus, men blir klubbad hårt av kroxens svans och dör på fläcken. Bror Duktig knockas, det börjar bli väldigt tunnt med råttor och saurusarna cage:ar runt bollhållaren som nu plöjer in på vässlornas planhalva. Bollhållaren stallar vid linjen medan några saurusar bryter av och försöker puckla på de kvarvarande råttorna, men till slut går At-Zec in i mål. 2-1 till Mega Molochs. Sista rundan så tjattrar vässlornas fans på läktaren och Nuffle belönar lyckade passningar, men rundan blir inte särskilt händelserik - några knuffar och harmlösa tacklingar.

    Resultat:

    Wieselgrens Vässlor vs Mega Molochs: TD 1-2, Cas 0-1

  • edited February 2022

    ----Våldahazi vs Mega Molochs----

    04/12-2021

    Publikens sorl ekar mellan bergen där dvärgarnas hemmaplan är belägen, varav några där faktiskt också hurrar på sitt favoritlag under dagens match. Dvärgarna rullar högst och väljer att ta emot bollen. Med en spelare kort får de ta sig an en journeyman och med ett litet stöd från den egna kassan ansluter sig en trollkarl. Ödlorna sparkar mot bakre planhalvan och ögonblicket innan bollen slår i marken inser de båda lagen att Nuffle varit i farten - hela planen myllrar av mullvadar. Dvärgarna tacklar ned och knuffar runt saurusarna på linjen, men ödlorna håller sig kvar på planen och springer runt dvärgarnas försvar. Bollen förs inåt gröten som bildas i mitten och omringas av saurusar medan skinkarna väntar i längst bak på planhalvorna. Dvärgarna försöker gång på gång slå tillbaka ödlorna, men lyckas inte hålla dem borta - bollhållaren slås ned och bollen plockas av en longbeard mitt i smeten! En skink får för sig att sparka på den omringade runnern som nu ligger på marken, men misslyckas katastrofalt och blir utvisad av domaren. Ödlornas coach försöker påvisa att skinken var oskyldig och blir själv utvisad från matchen. Bru'utus som stått omringad tills sent in i första halvan står plötsligt nästan ensam då dvärgarna spridit ut sig längs mittlinjen, bara den modfällde Orik är kvar. Kroxen vet inte riktigt hur den ska ställa sig till detta - vart tog alla dvärgar vägen? Skulle de inte puckla på Bru'utus? Ska han verkligen slå dvärgen som är kvar, han gör ju knappt något ändå? Coachen försöker febrilt få kontakt med kroxen som står försjunken i djup tanke i vad känns som en evighet. Under tiden så försöker saurusarna slå hål i dvärgarnas försvar, men de slår envist tillbaka alla försök att få kontroll över bollen och börjar återigen sakta röra sig mot mållinjen. När Bru'utus väl funderat klart så har en blitzer ramlat omkull och knockats och kroxen står nu helt själv - typiskt. Kroxen ställer sig intill några dvärgar och domaren blåser av för slutet av första halvlek.

    -Andra halvlek-

    Mullvadsproblemet har "lösts" under pausen, men blitzern ligger fortfarande knockad i båset och båda lag börjar halvan med en spelare kort. Dvärgarna sparkar till ödlorna, som illa kvickt tar steget över mittlinjen och börjar sitt anfall med att slå ned ena halvan av försvaret och bilda en vägg längs sidlinjen framför At-Zec som plockat bollen. När dvärgarna börjar röra på sig så blir en dvärg omedelebart fälld av en saurus och slår sig medvetslös på marken så ingriper trollkarlen med ett eldklot, men när röken ger vika så står ödlorna kvar där de stod tidigare - om något mer skärrade. At-Zec för bollen till mållinjen och väntar på att saurusarna ska få ned några dvärgar, men när detta misslyckas så springer skinken in i mål. 1-0 till Mega Molochs! Fortfarande med en blitzer i båset så ställer dvärgarna upp en offensiv, men vid avspark så rusar saurusarna runt och ställer upp ett ännu starkare försvar. Dvärgarna försöker återigen röra bollen över mittlinjen, där Orik & kompani bereder en väg genom försvaret. Ett antal tacklingar, fällningar och desperata manövrar senare så kvarstår högen, om än något närmare mållinjen. Orik lyckas trycka till en skink så att den åker ur matchen, men bollhållaren blir nedtacklad halvvägs in på ödlornas planhalva. Det är sent i halvleken och båda lagen misslyckas med att plocka eller komma åt bollen i tid för en till touchdown och de sista rundorna fördrivs med extra fokus på våld, men ingen skadas.

    Resultat:

    Valdahazi vs Mega Molochs: TD 0-1, Cas 1-0

  • Elfsborg Assassins vs El Dorado Armadillos

    2-0 (Cas:1-1)

    Efter en förnedrande förlust mot de Busiga Orcherna så var det ett revanschsuget Elfsborg som vi såg ställa upp mot flickorna från El Dorado. El Dorado vann lottningen men beslöt, lite oväntat, att börja försvara. Elfborgs runner tog lätt emot den något högt sparkade bollen i det bländande solskenet och började pressa på. Den offensiva linjens knivar glimmade till och två spelare såg sig genast bäras ut på bår. Därefter följde en period av passivitet som drar tankarna till julfreden 1914, årstiden till ära. Det är först när Elfsborg får rött kort som de båda lagen börja trycka på.

    Elfsborg bryter sig loss och Fellhunter rusar ner längs med planen eskorterad blitzern Skullstrike, vilken snabbt får bollen dumpad till sig. Allt ser ut att gå vägen när en av flickorna bryter sig loss och trycker ner Skullstrike i gräset. El Dorado tar kontroll över bollen och det ser mörkt ut på Elfsborgs avbytarbänk. Torts detta ställer mörkalverna om och öppnar en lucka i El Dorados bollförsvar genom att sprätta upp buken på bitar av muren så att planen blir något som närmast kan liknas vid inälvsbadet på norra älvstranden.

    Lönnmördarna far in och sticker ner bollhållaren, bollen är fri! Spelare efter spelar slänger sig efter Deadarrow men inget tycks stoppa honom när han sveper in och plockar upp bollen i vad som endast kan beskrivas som "elf bullshit" och målet är ett faktum i slutminuten.

    Ett decimerat El Dorado ställer upp för en offensiv men när stor delar av laget antingen lider av akut kejsarsnitt eller skador orsakade av snubblande på egna fötter är det svårt att åstadkomma något. Elfsborg lyckas stjäla bollen i ett numerärt överläge, som bara växer i takt med att halvleken passerar, och spika resultat 2-0.

  • ----Busiga Orcher vs Mega Molochs----

    14/01-2022

    Mitt i ödemarken blir ett väldigt liv när de Busiga Orcherna spelar på hemmaplan. Till sitt stöd inför matchen mot Mega Molochs har orcherna laddat upp rejält med öl och en vätte på avbytarbänken. Mega Molochs rullar högst och tar emot första avsparken - bollen susar högt, men landar likväl på marken. På mittlinjen skjuvas orcher runt och några saurusar tar sig in bakom försvaret, på ödlornas planhalva försöker At-Zec plocka bollen. Det går inte. Orcherna visar på starkt motstånd, slår ned Bru’utus och kastar runt saurusarna medan vättarna närmar sig. Ödlorna plockar till slut bollen och för den framåt, men orcherna ställer sig ivägen och blockerar lätt framfarten. Bru’utus ställer sig upp men blir genast nedslagen och mitt i röran dyker en vätte på kroxen och stampar till! Domaren utvisar omedelbart Greg trots coachens protester, men skadan är redan gjord och Bru’utus får släpas av planen. Skinkarna rusar runt och försöker desperat ta sig genom försvaret, men saurusarna hålls upptagna av orcherna och med Bertils assistans kan de inte undsätta skinkarna något nämnvärt. Det blir mycket duckande och brottande mellan de små spelarna - vättarna försöker ställa sig in på eller i vägen och skinkarna värjer desperat bort dem och kommer allt närmare mållinjen. Till slut slås bollhållaren ned och gröten i mitten börjar bli varse om att de mindre lagkamraterna behöver undsättning! Orcher och saurusar börjar ta sig nedåt där bollen omringas av de båda lagen. När en saurus väl når fram så hjälps alla ödlor åt för att få undan så många vättar som möjligt, plockar bollen, slinker undan och lyckas med nöd och näppe ta sig in i mål! 1-0 till Mega Molochs! De båda lagen ställer upp igen, men orcherna knuffar bara runt saurusarna innan det är slut på första halvlek.

    -Andra halvlek-

    Ödlorna börjar med att sparka bollen hela vägen till orchernas mållinje och orcherna svarar återigen med att knuffas runt på mittlinjen och kastar försvaret åt sidan. Saurusarna dyker in mot och runt offensiven, där Bon’kk slår ut en vätte ur spel, men orcherna håller sig på plats pucklar envist på. Vättarna tar sig upp längs sidlinjen och möter motstånd från skinkarna tills en orch till slut ingriper. I ett sista desperat försök att i alla fall göra det svårt för vättarna att göra mål ställer sig skinkarna i vägen och en rusar in mot bollhållaren. I sista stund slås bollhållaren fri från skinken, men lyckas inte riktigt ducka undan de andra ödlorna när han rusar in mot mål och ramlar precis på mållinjen.

    Resultat:

    Busiga Orcher vs Mega Molochs: TD 0-1 , Cas 0-1

  • ----El Dorado Armadillos vs Mega Molochs----

    20/01-2022

    Tack vare en behjälplig trollkarl och lite magiskt fuffens så lyckas ödlorna ta sig till Lustria i tid för att möta amazonerna på hemmaplan. Regnet öser ned i regnskogen där amazonerna verkar ha publikens stöd och har till och med tillräckligt med guld för att få in Karla von Kill till matchen! Ödlorna rullar högst och väljer att ta emot första avspark, trots skinkarnas ängsliga blickar åt den blöta, hala bollen - men vid avspark blåser det till och regnmolnen skingras! Marken är fortfarande blöt, men vädret är perfekt och ödlorna springer entusiastiskt in på Armadillos planhalva och börjar knuffas på mittlinjen. Offensiven tar dock plötsligt stopp när amazonerna slår tillbaka och bollhållarskinken stannar upp vid mittlinjen och inväntar en bättre lucka. Sedan får Bru’utus en idé. Ingen vet vad kroxen kom på i just den stunden - Bru’utus minns inte själv - men en sak är säker: det tog sin tid. Runda 4 så har Rec’eptt har slagit ned Signe Kraange som nog sitter ut resten av matchen, en blitzer har ramlat och slagit sig så hårt att hon nog gör detsamma och de två lagens blivande stjärnor, At-zec och Hansson Supreme, står öga mot öga med bollen precis intill. Runda 5 slinker At-zec undan Hanssons tackling, plockar bollen och gör mål. 1-0 till Mega Molochs! Bru’utus finner sig själv till slut liggandes nedslagen på marken och får inte riktigt ihop hur det gick till, men får hjälp upp och ställer sig vid mittlinjen igen. Efter ödlornas avspark till amazonerna så rusar de in på ena sidan av planhalvan, men ödlornas kvarblivande försvar överrumplas fullständigt av Armadillos starka offensiv. De har egentligen inte bråttom, men ändå slår, duckar och rusar de in på ödlornas planhalva och visar vart skåpet ska stå med en 2-turn touchdown från Prad Bitty Bop! 1-1 till El Dorado Armadillos! Två saurusar har knockats i kaoset, men hoppar illa kvickt tillbaka på planen för revansch. Det blir dock inte mycket av den revanschen innan Hansson slår ihjäl Kurr-o’Yem och domaren blåser av för halvlek.

    -Andra halvlek-

    De båda lagen ställer upp igen och ödlorna sparkar av, men håller sig längs mittlinjen. Bru’utus försöker desperat komma ihåg vad det var för idé som gått mistes om under första halvlek, men ger till slut upp när bollhållaren väl tagit sig in på ödlornas planhalva. Ödlorna kommer inte åt bollen genom amazonernas formidabla försvar, som tålmodigt för den sakta men säkert mot mållinjen. Inte förrän runda 15, med halva laget kvar sätter Armadillos fart och slår sig fram och ödlorna är ändå på något vis för utspridda för att göra vidare motstånd. Med en knuff öppnas en lucka för Rug’ii som rusar runt amazonerna och nätt och jämt tar sig fram och slår ned bollhållaren! Bollen plockas av en skink och förs tillbaka mot mittlinjen, men den står inte helt säker och slås snart ned av en amazon. Matchens sista runda plockar Lena Handén bollen och passar i ett desperat sista försök till Hansson som står redo halvvägs ned på planhalvan, men Handén får inte iväg bollen i rätt riktning och resultatet spikas: 1-1!

    Resultat:

    El Dorado Armadillos vs Mega Molochs: TD 1-1, Cas 1-3

  • ----Mega Molochs vs Allmän Animositet----

    01/02-2022

    Tunga moln hänger i skyn på avstånd medan orcherna från Allmän Aminositet förbereder sig inför matchen mot Mega Molochs på ödlornas hemmaplan. Med guldet de fått som kompensation har de hyrt in stjärnan Black Gobbo och en extra coach. Ute på planen har ödlorna ett överlägset publikstöd och väljer att ta emot bollen efter att ha vunnit slantsinglingen. Någon av orcherna ber en tyst bön till Nuffle - och den besvaras! Trots det lilla antalet fans som hurrar för orcherna verkar publiken betydligt mer engegerade och uppmuntrande till våld än vanligt. När orcherna sparkat bollen fångas den av At-Zec som rusar iväg åt ena planhalvan där saurusarna bereder en väg. Orcherna lyckas på något vis ändå slå tillbaka ödlorna och deras blitzers närmar sig kaoset längs sidan. Matchens vätte ser sin chans och slänger en bomb åt ödlornas håll, men den slås åt sidan av en saurus och sprängs istället intill Gagdrak, som vresigt ställer sig upp och lyckas knuffa sig fram till bollhållaren. At-Zec slås fri av en saurus och rusar in i mål redan runda 2. 1-0 till Mega Molochs! När de båda lagen återigen ställer upp rullar de mörka molnen in och regnet öser ned på den torra marken. Vätten tar återigen initiativ och tänder en bomb, men spränger istället sig själv! De frustrerade orcherna börjar istället tackla ned ödlorna, medan bollen lyckas undanfly Groms händer på nedre planhalvan. Ödlorna inser snabbt att det inte är så "bara" att slå ned orcher och tvingas snart ta hjälp av skinkarna för att föra ett aggressivt försvar, men Grom - som vid det laget fått tag på bollen - har redan tagit sig in på deras planhalva. För att undvika saurusarna gör han dock det ödesdigra misstaget att springa alldeles intill planens kant - skinkarna ser sin chans och springer runt och mellan benen på orcherna och At-Zec tacklar i sista stund omkull bollhållaren så han åker ut i publiken! Det går lite hårt åt Grom och orchen sitter nog ut både den här matchen och kommande. Bollen kastas in, fast utanför plan och kastas återigen in på ödlornas planhalva, där den snabbt omringas av ödlor. Orcherna hinner inte komma åt den och Gazod tar ut sin vrede på Rug'ii, som nog inte återhämtar sig ens inför nästa match!

    -Andra Halvlek-

    Ödlorna ställer upp en spelare kort och orchen Gartoof kliver in på plan. Orcherna, likt filmatiseringen av slaget vid Helms Klyfta, slår sedan explosionsartat sönder ödlornas försvar och plockar bollen! Med sitt numerära överläge skickar Gobnash en till saurus av plan med en rejäl smäll - det ser riktigt illa ut, men vad har man apotekare till? Black Gobbo tar sig vatten över huvudet när han springer in och sticker ned en skink och själv blir knockad av en saurus. Efter Groms tveksamma försök visar Grimfang hur det ska gå till och ställer sig med bollen längre ifrån kanten medan han hotar en skink som nog hade tänkt stå i vägen. Det hjälper dessvärre inte när en saurus dyker in och knuffar till honom och At-Zec återigen tacklar ut bollhållaren i publiken! Bollen kastas in tillbaka mot orchernas planhalva och landar vid mittlinjen. De stora orcherna som täcker bollen får snart sällskap av en krox och slagsmålet tar fart igen - Gobnash knockar Bon'kk och orcherna har återigen ett numerärt överläge! En blitzer rusar iväg för att försöka få tag på bollen, men bollen är för blöt och studsar iväg till en skink vars försök möter samma resultat. Till slut plockar Ce-Leeri bollen bakom en vägg av ödlor med mål i sikte. Sista rundan stormar en blitzer runt och försöker slå loss bollen från skinkens grepp, men blir istället nedslagen av skinken, som springer bort och gör en sista touchdown.

    Resultat:

    Mega Molochs vs Allmän Animositet: TD 2-0, Cas 0-2

  • Elfsborgs Assassins vs El Dorado Armadillos 1-1 Cas:1-1


    Efter vad som förmodligen var den fulaste matchen den här säsongen går Armadillos vidare till final. Detta efter lönnmördare, motorsågar, fouls, mutor och ekorrar. 1-1 efter fulltid och ett avgörande med 3-1 på straffar.

  • Grattis till Magnus och Wieselgrens Vässlor som vann slutspelet för säsong 11 mot Filips El Dorado Armadillos.

  • HEJA MAGNUS BU FÖR @Drexxl!!!!

Sign In or Register to comment.