DOUBT XI, 18-19 januari 2020, Järnvägsallén 24, Umeå
 • Ja precis. Man stoppar aldrig klockan från man startat den. Detta tycker jag är helt klart det mest rättvisa sättet att dela tiden på. Generellt tycker jag man behöver mer tid när man spelar offence än defence. Så ifallet att man hamnar i tidsnöd i andra halvlek kan bli orättvist ifall den som hade offence i första tog väldigt lång tid på sig.

  Hmm det kanske är nån som förstår vad jag menar.
 • @Bonefinger det är ganska sällan ett problem för mig längre eftersom jag (nästan) alltid spelar med en schackklocka oavsett om den "gills" eller inte. Det blir ganska tydligt vem som har tagit mest tid av matchen då samt att både jag och min motspelare tenderar att skynda på lite. Har dock råkat ut för det ganska många gånger till min nackdel under dom åren jag spelat utan klocka. Det hör ju till att jag spelar snabbare nu för tiden också vilket ger mer tid till min motståndare. Min största oro kring tidsaspekten är när mindre erfarna coacher möter varandra och det skapar en dålig upplevelse vilket kan avskräcka för att deltaga på fler turneringar.

  @Skuld Jag hänger och håller med.
 • Hm
  Skuld said:

  Ja precis. Man stoppar aldrig klockan från man startat den. Detta tycker jag är helt klart det mest rättvisa sättet att dela tiden på. Generellt tycker jag man behöver mer tid när man spelar offence än defence. Så ifallet att man hamnar i tidsnöd i andra halvlek kan bli orättvist ifall den som hade offence i första tog väldigt lång tid på sig.

  Hmm det kanske är nån som förstår vad jag menar.  Jag förstår inte, du får gärna utveckla... :)

  Vad jag känner angående tiden så tjänar "bashlag" på att få en bestämd "totaltid" att spela eftersom de "svagare" lagen som oftast saknar en hel del spelare mot slutet av matchen.

  Vart jag vill komma med är att ett "bashlag" kan i början av matchen ta tid på sig och slå ut spelare till höger och vänster för mot slutet av matchen när kanske ens motståndare har mindre spelar kvar inte behöver lika mycket tid för att hinna med sina rundor samtidigt om ett "ag-lag" klarar av att spela sina rundor relativt snabbt matchen igenom.

  Sedan så står det i reglerna att man har 4 mins rundor på sig så om man inte vill spela med det så behöver väl ändå turneringledaren ta upp det när den registrerar turneringen?

  A coach is only allowed four minutes to
  complete his turn  Avslutningsvis kan jag säga att jag köpt två öl för varje halvlek som kommer att spelas under Doubt 11 :D :P så jag lär behöva mina fyra minuter - alla turnovers ;)
 • Jag tycker diskussionen med klocka och icke klocka är väldigt intressant. Även med totaltid kontra 4 min.
  Man kanske ska skapa en ny tråd för denna fråga om man vill djupdyka sig i detta.

  Jag är för totaltid. Dela på hälften, gör vad du vill med tiden. Kissa, bajsa, röka, komma sent, stalla tid, tänka, studsa boll 20 ggr, Blitz, riot, OTT, turnover, ställa upp efter kickoff osv.

  @Frantic jag tror du räknas in som snabb spelare som varken påverkas av det ena eller andra.
  Men långsamma spelare som jag så vill jag inte att min motståndare ska få mindre tid för att dom spelar mot mig för att jag drar ut på mina rundor.
  Om man är två långsamma spelare dvs jag och en till långsam så vill jag spela klart alla mina rundor på ”min tid” innan TO avbryter matchen.
 • Tycker också att denna diskussion är intressant och bör föras i en egen tråd.
  I slutändan är det upp till varje organisatör att bestämma hur dom vill ha sin turnering, men en viss lyhördhet kan vara bra. Samtidigt skulle alla följa samma regler så tappar man lite av det roliga med egna regler tycker jag.


 • @Frantic visst står det i reglerna att det är 4 minuter per turn som gäller (antar att det även gäller uppställning för kick off eftersom annat inte anges). Problemet är att om två coaches spelar långsamt men håller sig till de uppsatta tidsreglerna (4min/turn) och det blir flera mål eller kanske 1-2 blitz/riot resultat så hinner dom inte spela på utsatt tid vilket kan upplevas som orättvist (det har hänt på Doubt för flera år sedan och är ganska säker på att det var Thursablots match). Så skall man spela med 4 minuters turns tycker jag att det är den regeln som gäller och inte någon totaltid utan alla spelar klart alla turns (ingen tid sparad från en turn till en annan så klart). Inte ett bra upplägg för ett tight turneringsschema dock. Delar man istället på totaltiden så får man göra vad man vill på sin tid tills den är slut och man bara ställer sina figurer upp. Jag gillar tex att slå över tiden på mig själv när jag med Elven union vill klura lite på vart jag skall side steppa eller också om jag behöver slå en drill. Nu tror jag att varken du eller jag särskilt ofta får problem med tiden när vi spelar (öl eller inte) men jag gillar ett så rättvist upplägg som möjligt. Ser nog inte att det behöver bli problem nu på Doubt heller men det är intressant att hitta en del gemensamma förhållningssätt som fungerar bra för svensk Blood Bowl. Jag tror att det gynnar fler ligaspelare som vill vara med på turneringsscenen trots alla "rävar" som spelat flera hundra turneringsmatcher.
 • @Kaju @Juiblex - Håller med, vi startar en ny tråd i ärendet.

  @coma - Förstår hur du tänker och du kanske har rätt. Jag har aldrig spelat på något annat sätt än 4-mina rundor så jag kan egentligen inte uttala mig mer än vad jag ”tror/känns” rätt.
 • @kaju inte dykrt upp pä DOUBT har jag minst en sovplats över
 • @emiskaya en kajuformad plats? :D
 • Oh, så spännande... nu äre bara några veckor kvar!

  En lätt förvarning till alla förväntansfulla;

  Det är årets första turnering så tänkt på att många kan vara ringrostiga...

  Jag har valt att fördubbla antalet rr i år efter två misslyckade försök med att spela med bara en ;)

  Har köpt starköl som kommer att inmundigas från första ”kick-off”!

  Basse kommer - en glad norrlänning som kan sticka ut med sina höga klagomål, men låt inte hans vokabulär skrämma er, han har aldrig skadat någon annans figurer än sina egna :D

  Laddad ... laddad ... laddad ... laddad
 • Frantic said:  Har köpt starköl som kommer att inmundigas från första ”kick-off”!  Tum-måttet är ingen öl förrens första TD
 • Skuld said:

  Frantic said:  Har köpt starköl som kommer att inmundigas från första ”kick-off”!  Tum-måttet är ingen öl förrens första TD


  Pff, det där är så 2019 @skuld.... första turneringen för året så testas det alltid nya saker, som skrivna och oskrivna ”regler” :)
 • Frantic said:

  Har köpt starköl som kommer att inmundigas från första ”kick-off”!  It is the way!
 • Ringrostiga på turneringsspel? Spelar inte alla 1-2 turneringar i månaden konstant? :D
 • Jag är ju lite småförälskad i Basse och hans tokroliga uppträdanden då saker inte riktigt går hans väg. Detta blir skoj!
 • @Pellevin

  Basse skriver: ”Haha hälsa att jag var aldrig sur i magic för jag vann alltid mot honom =)
 • Jag vill rigga lottningen så jag slipper lira mot Basse i första matchen igen innan han hunnit tuta i sig sina bärs. Match fyra låter mer lagom ...
 • OBS! Det har blivit strul med lokalen och vi kommer INTE vara på Mjölkvägen. Ser just nu ut att bli Järnvägsallén 24 istället (korsningen E12 och östra kyrkogatan).
 • M
  Frantic said:

  https://www.google.se/search?q=thoren+business+school+umeå&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=sv-se&client=safari#fid=0x467c5b0e395d274f:0xa739a5cd773b472d&fpstate=luuv&imagekey=!1e2!2s92OgHbHluH2qfjTaJWylFA&viewerState=im

  Tyvärr betyder det att ölen börjar inmundigas först efter lunch för min del ;)

  Edit: detta ligger typ mitt i ”centrum” så det borde vara brutalt lätt att ta sig till ”lokalen” nu. :)  Äh! Man börjar ju kvällen innan så man inte är sugen förens vid lunch igen.
 • Vi i pitegänget kommer sluta upp på Scandic plaza på fredagen för några bärka, är ju långvarig tradition att spela första matchen bakis och sedan korrigera problemet vid lunch.
 • Zimeries said:

  Man börjar ju kvällen innan så man inte är sugen förens vid lunch igen.  Approved. Se bara till att det inte blir en börjar kvällen innan så man inte vaknar förens vid lunch igen. Sånt uppskattar inte jag som TO. :)
 • @Zimeries - hur många från ”Pite” blire som kommer? :)
 • Frantic said:

  @Zimeries - hur många från ”Pite” blire som kommer? :)  4 spikade! Sen hänger min bättre hälft med (Hon spelar inte den här gången, utan låter mig ta platsen vid bordet), samt döttra som äntligen anlänt. Blir riktigt kul! Vi skulle nog blivit fler om det inte krockat för folk, nästa Umeå event blir vi fler.  Stareater said:

  Zimeries said:

  Man börjar ju kvällen innan så man inte är sugen förens vid lunch igen.  Approved. Se bara till att det inte blir en börjar kvällen innan så man inte vaknar förens vid lunch igen. Sånt uppskattar inte jag som TO. :)


  Haha! Men vad tusan! Nu låter det som att jag sovit bort tidigare arr! Nej för helsefyr, jag spelade mig ju igenom förra årets Doubt med närmare 40 grader feber (När jag kom hem var jag off the grid en vecka innan jag klarade ta tempen, då jag ansåg mig vara friskare. 39 grader stabila då. ) Inget stoppar denna Gutter Runner från att rulla dubbla ettor. Tur Piteborna sover hårt, ingen av dem vaknade när jag fick dusha kallvatten och klöka mig genom nätterna. Jag hoppas ingen av förra årets deltagare drabbades av den där nurgle bomben. Om så får ni ta det med ZeroFreak och Dr.One då det var dem som tvingade mig från hotellet på morgonen.
 • Zimeries said:


  Haha! Men vad tusan! Nu låter det som att jag sovit bort tidigare arr!  Nej tusan, du har skött dig exemplariskt. Det har dock hänt att coacher inte dyker upp dag 2 efter några öl för mycket.

  Har för övrigt råkat ut för nurglepest själv ett år så jag tror pappa Nurgle har en förkärlek för att besöka DOUBT. • Awh no! Tur att det är en vecka kvar iallafall. Krya! Vi kan ju inte ha en TO som drar med sig massa Nurglings. De har ju en tendens att få saker att försvinna. På tal om att försvinna, det råkade inte bli kvar en Linerat i grönt förra året? Var i så dåligt skick så jag har inget minne från dagarna annat än att jag spelade mot Slann (Duckwing kanske?) och torskade stenhårt. Allt annat är en dimma, vet att jag placerade mig bättre än lillebror i vanlig ordning och det är ju egentligen allt som räknas men ändå.

 • Zimeries said:

  Frantic said:

  @Zimeries - hur många från ”Pite” blire som kommer? :)  4 spikade! .... Vi skulle nog blivit fler om det inte krockat för folk, nästa Umeå event blir vi fler.


  Oh, låter ju kanon! :)
 • Stareater said:

  OBS! Det har blivit strul med lokalen och vi kommer INTE vara på Mjölkvägen. Ser just nu ut att bli Järnvägsallén 24 istället (korsningen E12 och östra kyrkogatan).  Frantic said:

  https://www.google.se/search?q=thoren+business+school+umeå&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=sv-se&client=safari#fid=0x467c5b0e395d274f:0xa739a5cd773b472d&fpstate=luuv&imagekey=!1e2!2s92OgHbHluH2qfjTaJWylFA&viewerState=im

  Tyvärr betyder det att ölen börjar inmundigas först efter lunch för min del ;)

  Edit: detta ligger typ mitt i ”centrum” så det borde vara brutalt lätt att ta sig till ”lokalen” nu. :)  Hur ser det ut med parkering vid denna lokal?
 • ZeroFr3aK said:


  Hur ser det ut med parkering vid denna lokal?  Finns tre parkeringshus inom några hundra meter, Nanna, Navet och vad det nu heter vid järnvägsstationen.
 • Snow said:

  ZeroFr3aK said:


  Hur ser det ut med parkering vid denna lokal?  Finns tre parkeringshus inom några hundra meter, Nanna, Navet och vad det nu heter vid järnvägsstationen.


  Järnvägsalléns parkeringshus.
 • Fick bloodad tand efter helgens turnering så om det finns plats kvar bokar jag resa upp
 • Jag kommer att vara i Umeå under fredagkvällen, är det någon samling planerad med eventuellt en öl eller tre?
 • Har bokat och kommer. Ska bara lista ut vad jag ska spela. Några förslag?
 • Du ska köra High Elves.
 • @inforthepain du skall spela assisterande coach samt beerboy till mig! :-)
 • Jag har vunnit turneringen 2 ggr med Orcs. Men så är jag ju också medlem i Sveriges bästa lag, och du är ju bara med i det näst bästa @inforthepain.
 • Har bokat och kommer. Ska bara lista ut vad jag ska spela. Några förslag?  Vad najs! Jag tycker du ska spela Slann :D
 • Har bokat och kommer. Ska bara lista ut vad jag ska spela. Några förslag?  finns bara ett rätt svar.
  men jag tycker du ska spela dwarves, khemri eller nurgle. beroende på vilket lag du tycker passar bäst.

 • brocCooLi said:

  Har bokat och kommer. Ska bara lista ut vad jag ska spela. Några förslag?  finns bara ett rätt svar.
  men jag tycker du ska spela dwarves, khemri eller nurgle. beroende på vilket lag du tycker passar bäst.


  Fast det där är ju tre rätta svar ;)
 • Juiblex said:

  Jag kommer att vara i Umeå under fredagkvällen, är det någon samling planerad med eventuellt en öl eller tre?  Vi från Pite tänkte väl försöka mötas upp på Scandic Plaza nån gång under kvällen.
 • Då siktar jag på Plaza också
 • Juiblex said:

  Då siktar jag på Plaza också  Välkommen! ^_^

 • @Stareater jag är inte med i år tyvärr. Kanske kommer förbi och säger hej tvärt och tar en kaffe. Hoppas ingen har kul och att det är helt tyst under matcherna samt att alla kör totaltid och får panik under bollstudsar och annat som tar tid. Heja ingen! ;)
 • Jag kommer då. inte ha kul!
 • @stareater Hörde från brorsan att han anmält sig, ser honom inte i listan. Tänker så det inte blivit en kommunikationsmiss från hans sida.(dr.one)
 • emilskaya said:

  Jag kommer då. inte ha kul!

  Tur. Har hört att Nuffle föraktar spelare som har kul.

 • @Stareater jag är inte med i år tyvärr. Kanske kommer förbi och säger hej tvärt och tar en kaffe. Hoppas ingen har kul och att det är helt tyst under matcherna samt att alla kör totaltid och får panik under bollstudsar och annat som tar tid. Heja ingen! ;)  Tråkigt att du inte kan spela, men du får gärna dyka upp och se när alla förlorar. =)

  image


  @stareater Hörde från brorsan att han anmält sig, ser honom inte i listan. Tänker så det inte blivit en kommunikationsmiss från hans sida.(dr.one)  Jag har inte hört något från din brorsa alls. Han får gärna skicka sin anmälan igen. Han är dock inte den första som klagat på att hans anmälan försvunnit, så jag måste nog se över om inte spam-filtret i gmail är lite för övernitiskt...
 • @stareater

  Meddelar honom det så får han göra ett nytt försök. Han kommer dyka upp i vilket, så du kan räkna med hans deltagande.
 • Ok... bli Inge öl alls för mig i helgen tyvärr. Åkt på att knapra antibiotika efter att läkaren misstänkt urinvägsinfektion. Finns risk att laget F.A.N (Frantic Anoying Nemesis) inte hinner bli färdigt i tid heller eftersom jag har noll ork för tillfället (39 graders feber) så det kan bli Pinky Blinders som jag hotade/varnade er om i första posten. :)

  Sköt om er, ses till helgen :)