[PEBBLe] Ny möjlighet att bli PEBBLe Väktare!

edited January 2017 in PEBBLe
Till säsong 11 kommer alla coacher få möjlighet att bli ”PEBBLe väktare”. Att vara en väktare är helt frivilligt och något man bestämmer inför varje säsong. Det innebär att man som coach vill göra sitt yttersta för att skapa ett bra och varierat klimat för ligan och vill undvika att lagvariansen i PEBBLe blir för onyanserad. Förutom att skapa en bättre liga kommer ”PEBBLe Väktare” få en dekal på sitt lag på hemsidan att det är skapat enligt detta system. Denna kan man bara få när laget skapas.

För att få ett bra klimat har en indelning i sten-sax-påse lag lånats från ”White Isle League” på FUMMBL. En väktare stora insats är att när denne inför en säsong vill skapa ett nytt lag väljer den efter att alla icke-väktare har gjort det och ser till att fördelningen mellan sten, sax och påse lag är jämn. När det är väktarens tur att välja lag väljer den inom den/de kategorier (undantaget Dynamit!) det finns minst lag av. Är det flera väktare som startar nya lag får den som placerade sig högst senaste säsong först en tilldelning av sten/sax/påse-kategori att välja inom. En väktare kan alltid välja kategori Dynamit!. Två väktare kan inbördes komma överens att byta kategori med varandra om de så önskar.

Sten: Dwarf; Chaos Dwarf; Orc; Chaos; Undead; Nurgle, Chaos Pact.

Sax: Lizardmen; Necromantic; Norse; Skaven; Khemri.

Påse: Dark Elf; High Elf; Wood Elf; Elf; Human; Amazon; Slaan.

Dynamit!: Ogre; Vampire; Goblin; Halfling, Underworld.

Exempel:
• Inför en säsong har tre coacher (som inte är väktare) valt att spela Dvärgar, Orker och Skaven. Det är två sten och ett sax lag.
• Lag valda är 2 sten, 1 sax, 0 påse
• Den förste Väktare som väljer måste välja inom den kategori som det finns minst lag av dvs Påse – väljer Dark elf
• Lag valda är 2 sten, 1, sax, 1 påse
• Den andre väktaren kan välja mellan sax eller påse, väljer att spela Human (påse)
• Lag valda är 2 sten, 1 sax och 2 påse
• Den tredje väktaren vill spela ett Dynamit!-lag – underworld, väljer den det utan att bry sig om relationen sten-sax-påse då man alltid får välja att slänga in lite dynamit i ligan.
• Lag valda är 2 sten, 1 sax och 2 påse + 1 dynamit!
• Inför nästa väktares val består nu ligan av Dvärgar, Orker, Skaven, Dark elf, Human och Underworld, en blanding av Bash och Dash med lite annat i mitten.

Vad tycker ni, är det något vi skall ändra om? Det är alltså helt frivilligt så man kan alltid spela vad man vill om man nu är väldigt satt på att spela något, men vill man visa att man bryr sig om PEBBLe så är detta ett sätt att göra det på. Allt för en rolig liga att spela i!

Comments

  • Kul system!
  • @Pellevin trevligt att du gillar det. Tänkte en stund innan detta kom fram, ville inte ha något tvingande men ändå något som styr upp ligan. Tror att det räcker med att 25% är väktare för att det skall bli ganska balanserat.
Sign In or Register to comment.