sweden national

såg att Sverige var ett av fyra länder som får hålla en national nästa år. räknas som en major i rankingpoäng?

hur coolt är inte detta då?

«13

Comments

 • edited September 25

  Var såg du detta?

 • tack för länk @havaji!

  jag såg det dock i bb-gruppen på fb. men är ju samma information.


  sen hade jag fel när jag startade den här tråden. vi är ett av fem länder. inte fyra.

 • men kortfattad sammanställning av infon:


  If a country is shown to have the tournament infrastructure required according to the below criteria, they may play host to a National in the following year:

  • Does not host an individual Major tournament (e.g. Dungeonbowl in Germany – the Majors will remain unchanged)
  • Has 100 or more active NAF members (defined as renewed memberships)
  • Has at least one tournament of over 50 coaches

  Going into 2020, the countries that met this criteria were France, Spain, Italy, Poland and Sweden. So, in 2021, these five nations will be invited to host a National. Led by the regional staff, the communities in these countries will decide how best to do this; whether they will establish a new tournament, confer National status to an existing tournament, or have the honour rotate between various tournaments on an annual basis.

 • Kul!

  Vilken turnering under senaste året i Sverige har haft över 50 deltagare?

 • var en turnering 2019. vet inte vilken dock.

  snowball? sundsvall? umeå?

  har noll koll.

 • Om det inte stämmer håller vi Keft allesammans

 • Kul, hoppas det blir något av det! :)

 • edited September 25

  Det står ju inte uttryckligen att turneringen med 50 deltagare måste varit senaste året. Vi var väl över 50 pers på stockbowl team cup 2016, även om jag inte minns exakta antalet.

 • Jag pratade med @kaju och om inga andra protester så har vi vår teamtournament on standby tills nästa år (pga corona och tillgång av lokaler under pandemin) men vi kan tänka oss sno denna status. Medan turneringen var pågång förra våren var vi på god väg mot över femtio deltagare och året innan (2019) var vi med råge största turnering i Sverige. The Challenge is on!

 • Fan va skoj!


  Jag tror inte va va över 50 någonsin i Sundsvall men vi kan absolut få till det om det behövs 😅


  Jag vill även anmäla ett intresse från oss att hålla i denna turnering då vi har tillgång till en större lokal än den vi tidigare använt och även den är gratis.


  Vi har en infrastruktur med både förening för blood bowl och för övriga spel och ett otroligt bra samarbete med Studiefrämjandet och sverok.


  Förstår att vi är nya och en mindre stad som inte ligger perfekt till men vi finns här och är redo att göra jobbet!


  Ska fixa fram mer information om vad vi kan erbjuda.


  Mvh Thomas Könberg

 • @Aos : Kul att ni är intresserade för international grejen. Har ni styrt upp turneringarna bättre på senare tid? När jag kollade senast på en Sundsvalls turnering hade ni väldigt naiva regler där man kunde guardspamma 9 guard på ett dvärglag. Jag tänker att denna typ av "major" turneringar kommer dra lite utlandsbesök och då gäller det att man har regler som inte är för skeva. Hur såg det ut senast ni arrangerade? Höll ni det närmare EB eller WC reglerna då?

 • AosAos
  edited September 26

  Nu är det Joel som haft den turneringen och inte jag , då den jag och han körde tillsammans hade world cup reglerna.


  Och vad menar du med "styrt upp" turneringarna?


  Vi har flera olika "arrangörer" i staden så turneringar kan hållas på olika sätt , själv föredrar jag att köra det som gäller på kommande större internationella turnering.


  Vi har även Sverige största Blood Bowl liga.


  Våra turneringar har haft runt 30 personer och det är utan alla nya spelare vi fått in den senaste tiden.


  Skulle vilja veta vilken turnering man kunde ha 9 Guard på dvärgar då jag inte kommer ihåg den alls och va isf innan min tid.


  Senast va det ett Tier system som va baserat på world cup där lag med 55%+ wins gick upp en Tier och lag med 45%- gick ner andra stannade i samma.

 • edited September 26

  Kanske var det joels senaste då om man fick köpa skills för guldet på den. Kanske var det bara åtta guard. Hursom såg det inte attraktivt ut när jag tittade på reglerna.

  *Edit: denna var det där @Oberwald_1 själv tar upp problemet med reglerna i post 1... http://forum.swebba.se/index.php?p=/discussion/1689/25-26-juli-sundsvall-summer-crush-x-2/p1

  Har spelat en turnering i Sundsvall, twin mountain, som hade helt ok vanliga Eurobowl regler, men det var länge sedan. Jag menade bara att det är viktigt att det inte blir high chaparall när vi får chans att arrangera något stort och att Sundsvall i min bok är lite vilda västern ;)

 • AosAos
  edited September 26

  Senaste turneringen kunde dvärgar ha 6 Guard då dom fick köpa skills för 120k alltså samma som Euro'bowl den innan heter Oberwald open och va helt Joels turnering där dvärgar kunde ha 5 Guard innan det va det WC reglerna och ska du gå längre tillbaka så va det lite konstiga regler då vi va rätt nya till Blood Bowl turneringar och då hade Joel en turnering som heter Undead Bowl som va i något konstigt resurrection format (men inte heller där kunde dvärgar ha så mycket Guard vad jag kan hitta).

  Joel gillar att ha skumma och annorlunda grejer på sina turneringar , det är något jag har kritiserat han för själv och inte alls gillar men det är lita hans grej och jag hoppas han fortsätter med det och har hundratals till turneringar i Sundsvall med skit konstiga regler.

  Den turneringen du syftar på är alltså en turnering för 8år sedan då det va senast en turnering hade det namnet och tror vi har kvar en spelare från den tiden och Uppling då han äger den lokala spelbutiken.

  Konstig syn på oss men du får väl ha den.


  Min intresse anmälan är alltså från Blood Bowl föreningen i Sundsvall , Twin Mountain Blood Bowl.

 • Okej såg det nu , och ja den har bedrövliga regler då det självklart ska va ett max på hur mycket man får köpa skills för.

  Men om du vill ha min syn från det där så kan du fråga Kaju.

 • AosAos
  edited September 26

  Men ska jag va ärlig så tycker jag du borde fokusera på vad ni kan göra fantastiskt bra istället för att klanka ner på andras turneringar.


  Jag kommer fokusera på vad vi kan leverera som jag tycker är viktigt istället för att försöka "försvara" att vi har fantastiska killar som är villiga att lägga ner tid och själ på att hålla i Blood Bowl turneringar oavsett om reglerna är bra eller dåliga.

 • Jag skrev att

  1 var kul att ni var intresserade.

  2 att ni bara måste se till att reglerna inte blir som de var i sundsvall för 3 månader sedan för sådana regler kan avskräcka internationella gäster


  Du fick någon form av minneslucka och förnekade ni hade arrangerat denna turnering alldeles nyss och pratar om saker för 8 år sedan, som om jag skulle ta upp sådana gamla irrelevanta saker. Det hade räckt med att säga, den turneringen var ett undantag, vi gör något annat när vi kör stora grejer. Jag ber om ursäkt om du tycker jag varit kränkande när jag påtalade det ni hade arrangerat som jag personligen inte tycker håller måttet regelmässigt, vilket även arrangören verkar hålla med om i sin första post. Jag försökte inte få er att se dåliga ut, jag försöker bara få Sverige att inte se oseriösa ut internationellt. Har du feedback på saker jag arrangerat får du gärna påpeka vad jag kan göra bättre.

 • AosAos
  edited September 26

  Senast vi hade en turnering som hete Twin Mountain Blood Bowl va 8år sedan och du skrev du deltog på en med det namnet så va inte jag som tog upp något så gammalt , jag kollade igenom hans post (detta är alltså en turnering som jag inte kunde delta på så inte haft 100 koll på den) och skrev då "jag såg det nu och att reglerna va dåliga" jag gjorde en hel post om det efter att du lagt till länken i ditt inlägg och läst reglerna igen.


  Så jag förnekade det inte utan tog helt enkelt för givet att det va ett max på hur mycket man fick köpa skills för då du sa att dvärgar kunde ha 8 Guard (vilket även är fel då dom kan ha helt lag med guard...) Så regeln som du inte gillade va att det inte va något max på att köpa skills.

  (Vilket jag håller med om är en dålig regel men va inte vad jag kollade efter du du skrev om dvärgar och 9 Guard)


  Jag har absolut ingen problem med att prata arrangemanget.


  Joel säger själv att han vet att reglerna inte är perfekta men vill testa något skoj och hoppas folk ska ha kul jag ser personligen inget fel i det även om det som jag sagt flera gånger inte är vad jag föredrar eller gillar personligen.

 • Hur många coacher tror ni man kan få till en national? 50-100? Sen beror detpå plats och sånt såklart.

 • I corona läget är det ju max 50 som gäller. Tror vi kan dra en 50-75 coacher till en turnering om vi får folk från grannländerna att komma, ffa danskar och norrmän

 • Känner att jag vill försvara mig lite nu. "Naiva regler", ja så kan man ju se det om man vill. Jag tycker om att experimentera lite med regler och det kommer jag göra fler gånger. Jag är oerhört medveten om att det inte faller alla i smaken. Teoretiskt sett var det möjligt med guard spam, men jag tillät inte det. Känns lite löjligt om mina regler ska vara någon form av måttståck på om Sundsvall kan arrangera "seriösa" turneringar eller inte. Jag har ju också kört en turnering med "World Cup"-regler.

  Skulle jag vara inblandad i att sätta upp en National i Sundsvall så kan väl till och med apfostret förstå att jag inte skulle vara lika experimentell.

 • @Oberwald_1 du är så extremt driven för Blood Bowlen i landet och vi i Sundsvall är både glada och har tur som har dig ❤️

 • Godmorgon. Jag vakna nu.

  Jag och Lard pratade igår om när vi ska ha vår uppskjutna turnering.

  corona läget ställer till det för att vi ska samlas och spela Blood Bowl.

  Nu postades det på NAF igår om Nationals.

  Om det finns nåt sätt eller om det blir av med Nationals så pratade jag och Lard om att vi ska försöka claima den.

  Personligen tycker jag att alla ska kunna lägga fram ett bud: Hur? Var? När? Vilket regelpaket? det ska hållas. Så kan nån kommité dela ut hosting rights (lite som vem som får hosting right för Eurobowl, fast för Sverige) Eller en omröstning här på swebba vem som får hosting right är mitt förslag.

  Jag tycker alla som är aktiva här på swebba är väldigt duktiga på arrangera turneringar och få in.

  Nu ska jag väcka @skuld och @in fort he pain och vätska upp dom med öl.

  Ha en trevlig lördag.

 • Om man ska resonera på det här sättet så får vi räkna bort Stockholm som arrangörer också. Glömmer aldrig när jag på en av Pellevins turneringar mötte kajus dvärgar med 9 guard. Mina Brets var totalt chanslösa.


  Tack@Aos <3

 • edited September 26

  Lite onödigt hårda ord här. :)

  Nu tillhör ju jag Sundsvallsmaffian så jag är lite biased men jag tror vi pratar om olika saker.

  Blood Bowl kan vara både cut throat och mer skoj. Joel gillar att tweaka lite vilket några gillar och andra hatar. Det är helt ok i min bok och jag gillar när turneringen har en personlig touch.

  Detta sagt så är det självklart så att om man ordnar en turnering som en major så försvinner friheten att hitta på egna regler. Då måste man vara mer konservativ. Det är självklart.

  Lard, jag tycker att du dömer lite orättvist och det är tråkigt att du använder ord som att regler skulle varit ”naiva” det är onödigt hårt. Regler som de Joel tar fram är inte alltid perfekta men de görs med avsikt att fräscha till saker och jag har svårt att se att de ska vara naiva.

  Aos, du tar kritiken lite personligt vilket jag förstår men kan tonas ner. 😘

  Hursomhelst håller jag med om att Sundsvall är rustade för att vara värdar för en major. Om det blir en major så tar jag för givet att vi fixar turneringsregler som matchar eventet.

  Oavsett vilket är ni alla välkomna upp till BloodBowl-Sveriges huvudstad snart igen! ;) Sannolikt kommer vi hitta på något tokigt som lockar vissa och gör andra glada. <3

 • @Oberwald_1 ingen som har sagt att det ska vara en måttstock för Sundsvall. Jag har bara sagt att det inte är passande regler för denna turnering vi pratar om. Ni verkar alla hålla med om det. Vilka regler man kör på arrangemang är helt upp till arrangören, och det är bra att det finns en bred bredd, men kanske inte till Sveriges flaggskepps turnering.

  Jag tänker att man nog får stå för det man har gjort tidigare och förklara vad man tänker ta med sig från det framåt. Jag vet inte vilken feedback @Oberwald_1 fick då jag inte deltog men det lät på honom nu som han hindrade folk att delta med rosters som var tillåtna enligt hans regler. Om det var så är det ett tecken på reglernas kvalisort från första början ej är så bra. I alla fall i min värld. Det tycker jag vi ska försöka undvika till vår national.

 • Ingen har förespråkat dom reglerna till ett nationals.

 • @aos tack, det var ungefär så mycket vi behövs säga om det. Nu det mer intressanta, vilka regler tänker ni i Sundsvall skulle vara passande, vilken typ av turnering skulle ni vilja arrangera?

 • @Lard Du säger ju att du är tveksam till att Sundsvall är förmögna till att arrangera en National pga. regler jag kört på mina turneringar. Kan lätt tolkas som en form av måttståck. Sedan är det ju bara du som påstår att mina senaste regler skulle vara något Sundsvall skulle använda i en eventuell National.

  Det är både fascinerande och lite störigt att mitt efter-"kloka" beslut om förbud till guard spam verkar etsat sig så hårt hos vissa. Hade det varit lika "dåligt" om jag förbjudit det direkt? Eller var det att jag kom på det i efterhand?

  Om Sundsvall vill arrangera en national men jag anses för "High Chaparall" i mitt tänk så behöver jag inte vara medarrangör. Jag vill inte skrämma iväg folk i en sådan turnering. AoS eller övriga coaher i Sundsvall ska inte behöva påverkas av hur jag arrangerar. Jag bor inte ens i Sundsvall.

  Sedan ska vi inte glömma att det bara är ett spel.

Sign In or Register to comment.