Turnering i Sundsvall 15-16 December.
 • Går av stapeln 09:00 lördag 15 december i Navet SK´s lokal i Sundsvall. Vi är för närvarande 9 anmälda med ett par "kanske" som ansluter i sista stund. Om det finns fler i krokarna som skulle vara sugen att lira så maila mig på joel.thungren@outlook.com
 • Det skulle varit kul, men krockar tyvärr med en tidigare annonserad turnering i Ludvika, SnowBowl.
 • Roligt att se att det finns lite nya drivkrafter och variation i turneringsformaten. Blir lätt liknade regler när det är samma personer som arrangerar turneringar. Hade gärna åkt på denna progression-turnering, men det är lite för nära julen för att familjen ska släppa iväg mig.
 • What! Jag som åker från Sundsvall till Ludvika för att spela BB denna helg!

  Ni har inte gjort någon reklam på Orion va? :)

  Jag är intresserad av att möta fler spelare i Sundsvall så skicka gärna ett PM.
 • @Oberwald_1 de som reser på turneringar är oftast de som vill delta i NAF-turneringar. Jag är Sveriges NAF representant, du kan pma mig om du har några frågor. Annars står allt på NAF's hemsida. Eller skriv här på forumet så hjälper folk dig att locka folk till dina turneringar, gäller oftast bara att planera lite i förskott. Till ex Stareater kör turnering i Umeå varje Januari, jag och Skuld har våran turnering i Ludvika helgen innan jul varje år. Underlättar när man fått in lite rutin. Ozt och Mago i Stockholm höll StockBowl på hösten i flera år och kom upp i 46 deltagare. Sen är de såklart en hel del annat som spelar in men bra framförhållning är nice.
 • Lägger till en länk till NAF också som jag tror @inforthepain glömde.

  https://www.thenaf.net
 • @Ikterus, nej vi gjorde ingen reklam där tyvärr. Men det gjordes reklam i Navet SK, och Blood Bowl-Sundsvall. Antog att man är med i någon av dessa om man bor i Sundsvall och lirar Blood Bowl.

  @Inforthepain Jag har nyligen återupptagit Blood Bowl-spelandet i brädspelsformat och slängde mest ihop denna turnering på skoj då jag skulle upp till stan inför jul. Jag tror att det var bra att den inte blev NAF-kopplad just då, det var några nybörjare med och några ringrostiga som annars inte skulle resa för att spela Blood Bowl eller om den känns för "seriös" och då fick chans att rosta av sig. Jag har fått mersmak nu och kommer försöka resa iväg på turneringar. Ska även försöka organisera ännu en turnering i Sundsvall till våren. Om livspusslet tillåter dvs.

  @Stareater Precis, jag har ju skummat igenom många olika turneringsupplägg innan jag anordnade denna, och kände att jag ville göra lite på mitt sätt. Men lärdomar är dragna, både bra och dåliga så förhoppnigsvis blir det bättre nästa gång. MEN jag gillar skarpt delen med att dela ut ett antal random skills. Blir en del spännande kombinationer och man kan tvingas lära sig använda skills man annars aldrig använder. • @Oberwald_1 Random skills låter lite orättvist beroende på hur det appliceras eftersom core skills (block, dodge osv) är så starka och många andra skills inte alls levererar på samma nivå. Det skulle kunna skapa en stor fördel för de lag som redan har en bra mängd core skills (Norse, amazoner m.fl.)
 • @Coma, det stämmer. Det fanns en risk att någon skulle kunna dra lite fördel av det systemet, det var en risk jag var villig att ta för att få det roliga momentet i att tilldelas tre random skills, som man dock fick kombinera och sätta ut hur man ville i sitt lag.
  Vad jag vet så var det ingen som tjänade överdrivet mer än någon annan på det.

  I slutändan är det ändå "Nuffle" som avgör vem som ska vinna :P
 • I slutändan är det ändå "Nuffle" som avgör vem som ska vinna :P  Så sant, det är alltid nuffle som står för ens förluster. Dock finner jag det roligare om nuffle gör det först under matchen och inte innan turneringen startar...

  I dylika regler med random skills skulle jag spela norse eller dwarfs (kanske brettonians eller dark elfs) för att vara garanterad att ha nog med block. Alla lag utan block skulle automatiskt gå bort. Detta gör att sådana regelpack, om än roliga, kraftigt begränsar vilka lag man kan ta om man seriöst tänker sig gå för vinst.

  Doubt turneringarna i Umeå har liknande problem med sina regler om att man bara får sätta 2 skills av samma sort i hela laget, det missgynnar vissa lag mycket (lizardmen, amazons) medan det inte påverkar andra lag speciellt mycket över huvudtaget (wood elfs) så om man går för vinst där tar man nog inte de missgynnade lagen.

  Jag finner det roligare om flerlag är spelbara och det är bra om arrangörer av turneringar är medvetna om hur potentiella deltagare ser på deras regler.
 • Jag förstår poängen, men jag tvivlar på att det systemet jag körde avgör om man har chans att vinna eller inte redan innan turneringen startar. Raserna är ju inte balanserade från början ändå, om alla alltid ska spela de lag som ger maximalt bäst utgångsläge för att vinna så skulle det vara väldigt liten spridning på spelade raser tror jag. Låter lite hårt när du säger att du tycker fler lag ska vara "spelbara".

  Nu har jag inte tänkt att det måste vara dessa regler varje gång jag anordnar något, jag har aldrig satt upp en "större" turnering förut och då den inte var knuten till NAF eller någon annan organisation så tänkte jag kan jag kunde testa att köra så. Hade folk varit negatvit inställd till det innan turneringen hade jag säkert ändrat det.

 • Jag tycker det låter som ett kul koncept att köra under en lättare uppvärmningsturnering.

  Bra jobbat med att dra ihop och arrangera något! Hoppas att du, och alla nya och ringrostiga deltagare fick blodad tand och vill spela mer Blood Bowl!
 • Mago said:

  Jag tycker det låter som ett kul koncept att köra under en lättare uppvärmningsturnering.

  Bra jobbat med att dra ihop och arrangera något! Hoppas att du, och alla nya och ringrostiga deltagare fick blodad tand och vill spela mer Blood Bowl!

  Håller med till 100%. Visst har @Lard rätt i sitt resonemang då det gäller lite seriösare turneringar. Men detta var en kul grej för att få lite mysiga matcher spelade. Låter hur bra som helst!
 • Jag gnällde mest då jag tänker att dylika saker kan vara avskräckande för folk som åker långt, och att åka till Sundsvall är långt... Hur som, bra att det arrangeras och jag kommer gärna delta i framtiden om Gud vill och vädret tillåter.
 • jättebra att fler arrangerar turneringar!
  ser inget problem med den här typen av turneringar, finns det folk som vill ha det och spela det så åker dem dit.

  sen finns det folk som bara vill åka om turneringen är naf-sanktionerad så att en får rating (bland annat jag nu för tiden, var det inte i början men har halkat dit :P)

  så på det stora hela tycker jag det bara är positivt med fler turneringar :)
 • @Oberwald_1

  Kul att fixade turnering! :) Jag visste inte ens om att det fanns en grupp som hette Blood Bowl Sundsvall! Har iaf bett om insläpp nu :)