BUBBLE - Säong 17

edited March 2019 in BUBBLE
Organisation

¤ Sista anmälningsdag för lag har vi tagit bort, vill någon hoppa in under säsongen så får man göra det. Detta eftersom vi har tänkt att spela vissa matcher mer "offentligt" för att locka nya spelare till ligan. Så länge man skänker en slant till Blood Bowl fonden (se nedan) så är man välkommen.

¤ Säsongen är igång och vi har kommit överens (genom omröstning) om att säsongen kommer pågå över sommaren och ett slutspel kommer kicka igång första fredagen i augusti (2:e augusti) och försöka vara klart till när den lokala turneringen Buzzqvarna 4 (datum ej satt) blir av.

¤ Kostnaden för deltagande i ligan har legat på 50kr/ coach, vilket inkluderar slutspel, men i år ändrar vi det till valfri summa. Jag kommer köpa in en mugg som tilldelas vinnaren och finns det kvar pengar efter det försöker jag köpa in fler priser. Betalning sker genom att föra över pengar till Bloodbowl-fonden på: 8420-2 993 994 942-7 (Swedbank.) Swish går också bra 0-SJU-0 393 393 ETT. Man får även betala i natura, med natura menas det att man kan svänga förbi med valfritt antal Mariestad Old Ox eller annan spännande dryck (beroende på humör, man kanske helt enkelt tänker spela en match och ha lite kul samtidigt).

¤ Ligan avslutas med ett slutspel där man för att få vara med i slutspelet måste spelat fem matcher under säsongen. Har man inte kommit upp till det så deltar man inte i slutspelet. Denna regel har vi tagit in eftersom slakten som vissa star players (inducements) medtar är för brutal för "vanliga" lag.

¤ Slutspelet: Hur detta kommer gå till kommer vi bestämma en bit in på säsongen beroende på hur många coacher vi är men troligtvis lär det bli två poler där ettan och tvåan går vidare till semifinal.

¤ Det är tillåtet att starta ett nytt lag under ligans gång om man tröttnar eller det går för dåligt. Det nya laget övertar det gamla lagets placering (poäng) i ligan men alla inspelade pengar och SPP är förlorade. Det nystartade laget får vara av en annan ras.

¤ Nytt för i år är att vi kommer införa ett "mini-MVP-regn" eftersom vi kommer ha minst en ny coach (Gunnar, gör comeback, men alla har ännu inte fått äran att stifta bekantskap med denna legend inom Blood Bowl världen) med i år så kommer vi att dela ut en bonus MVP varje gång man mött alla lag i ligan en gång, detta för att "locka" alla att ta kontakt med varandra under seriens gång.

Denna MVP lottas ut över hela laget, du väljer alltså inte tre spelare som vanligt utan vem som helst som spelade sista matchen kan få den (dock inte eventuella star players).

¤ Matcher registreras via BUBBLE-Systemet Kontakta @Snow om du behöver ett konto eller för andra frågor gällande systemet. Här!

Regler

Blood Bowl Competition Rules (LRB 6.0) är de regler vi har använt oss av, men till kommande säsong kommer vi att köra reglerna från Blood Bowl 2. Death Zone 1 och 2. Ska kolla om jag hittar en pdf jag kan länka till här men tills vidare är det dessa skillnader som finns som jag kan komma på såhär på rak arm:

1. Kort kostar som de gjort förr, och gratiskorten tas endast ur lekar med priset 50k.
2. Vi tillåter Brettonian, Khorne, Apes of Wrath, Woodland, Noble Humans, Savage Orcs och Slaanesh men i övrigt de nya rostren, jag kommer posta info om dessa under veckan i denna tråd så stay tuned om ni inte vet vilka det är.
3. Vi kör med arguing och head coach-regeln vid fouls.
4. Vi tar INTE till oss ändringarna kring skillsen pling on men fortsätter med reglerna kring weeping blade och timmmmber som finns att tillgå från Death zone 2.
5. Wizards finns nu i två varianter (billig och standard).
6. Expensive Misstakes
7. Human Catchers kostar numera bara 60k
8. Coacher nominerar tre spelare i sitt lag, och slumpar sedan MVP mellan dessa tre spelare (som vi har haft som house rule tidigare är nu printat i regelboken).
9. En del nya positions-players. Ska försöka samla alla... tror det kan vara någon fler starpayer också. Återkommer om detta.
10. Korten spelar vi om en coach vill... Dessa finns att köpa på tex world of boardgames om man vill införskaffa dem, men jag håller på att scanna in den på en dator, men det tar tid, så om jag orkar kommer jag kunna skicka dem till er så kan alla coacher skriva ut en egen uppsättning.

Mer info om "Expensive misstakes":

Kommer

¤ Khorn
Kommer

¤ Woodland

20190207101834-130.239.190.10.png

¤ Apes Of Wrath

Kommer

¤ Bretonnia

Kommer

¤ Noble Humans Stats

20190207102222-130.239.190.10.png

¤ Savage Orc Stats

Kommer

¤ Slaanesh Stats:

20190207102015-130.239.190.10.jpg

Övrigt bra att veta:

¤ Här kan man läsa om (nästan) allting nytt som kommit iom GW´s nya släpp...
¤ Illegal procedure används enligt regelboken om inte båda coacherna tycker annorlunda.
¤ 1000k i startpengar.
¤ Star players är tillåtna. Notera att dessa ska vara någorlunda WYSIWYG och inte en vanlig lineman med nummer 3.
¤ Lag som innehåller omålade spelare kan aldrig få positiv FAME (för vem hejar på ett färglöst lag?), detta gäller dock inte under pre-season, där laget får spela färglöst eftersom deras matchtröjor kanske inte hunnit blivit tryckta än.
¤ Garanterade winnings: Om ett lag får winnings under 30k (inklusive FAME, Fan Favourite etc.) så ökas dessa winnings automatiskt till 30k.
¤ Om en spelare missar en överenskommen match utan förvarning så räknas det som concede.
¤ Man får inte spela två matcher i rad mot en och samma lag utan måste minst ha en match spelad mot någon annan där emellan innan man kan mötas på nytt.
¤ Ingen övertid i grundserien, bara i slutspel.
¤ Fyra minuter per runda rekommenderas i grundspelet och kommer användas i slutspelet om en coach vill det.
¤ Finns en FB-sida för mysiga bilder, kontaktsökande och annan info som kanske inte finns med här: https://www.facebook.com/groups/772240022928782/?ref=bookmarks
¤ Jag håller på att göra en sammanställning av alla star players, tar tid och tiden är dyrbar så jag vet inte när det kommer vara klart.

- Förlängning - Specialregler som gäller då.

1. X*4 rundors halvleks-spel, där X är antalet halvlekar.
2. Golden Goal. Dvs det är direkt slut när något av lagen lyckas göra TD.
3. Man slår ingen kick-off table, det blir alltid [4] perfekt defence för kickande lag.
4. Man slår ett slag på väderlekstabellen vid varje övertidshalvlek startar.
5. Man lottar om vem som får börja reciva.

Om två eller flera lag slutar på samma poäng gäller följande:

1. Flest TD
2. Flest CAS
3. Bäst +/- TD
4. Bäst +/- CAS
5. Lyckas det vara lika efter ovanstående 4 punkter så får coacherna kommer överens om ett alternativ: Armbrytning, lottning,eller spela en förlängningsmatch mellan varandra. OBS! Man får poäng för cas, comps td´s etc och MVP delas också ut efter denna "bonusfajt".

Priser

En "Bubble-BloodBowl-Mugg" till vinnaren (med sina egna detaljer som, coach, lagnamn och "bomärke" har utlovats.

Bild kommer

¤ Deltagare

* Mankan - Hall Of Fame
* Mårten - Chaos Dwarfs [BETALT]
* Erik - Necro [BETALT]
* Emil - Goblins
* Patrik - Skaven
* Leif - Lizardmen (Ej bekräftat, ska försöka hinna vara med denna säsong)
* Daniel Lee - Dark Elfs
* Basse - Pro Elfs
* Mike - Goblins
* Gunnar - Dvärgar [BETALT].

UPPDATERAS ALLT EFTERSOM....

Comments

 • Betalt!

  Hur ser vi på innehållet i spike magazine 1-4 i ligan? Gäller de inducements och Star Players I ligan?
 • Jag tycker ja! Även om Dark Elves blir ännu mer OP med alla stars från Spike. :D
 • Stareater wrote: »
  Betalt!

  Hur ser vi på innehållet i spike magazine 1-4 i ligan? Gäller de inducements och Star Players I ligan?

  Absolut...

  Försöker hitta en sammanfattning för dessa så de gäller. Men utan lycka, lutar åt att jag måste göra det också....

  Så det kommer väl så småningom om :)

 • Star Players från Spike 1-3 hittar du i "Team References" på stockbowl.se. Star Players från Spike 4 blir inte NAF-fähiga förrän vid nästa årsskifte, så de får du hitta någon annanstans.
 • Pellevin wrote: »
  Star Players från Spike 1-3 hittar du i "Team References" på stockbowl.se. Star Players från Spike 4 blir inte NAF-fähiga förrän vid nästa årsskifte, så de får du hitta någon annanstans.

  Tack!
 • Säsong 18 har startat.

  Mitt lag Undead Reckogning har redan under match ett fått en sponsor, Autoliv", och det var med deras hjälp som Basses linjealv återupplivades som en Zombie.

  autoliv.jpg
 • edited February 13
  Najs!


  Jag kom precis från förhandlingarna med ”Pit Rat”

  20200213104323-193.254.5.70.jpeg
 • Är den skapad på nya servern (NAF) eller på gamla (min)?
 • edited February 13
  Gamla ... den har varit skitsnabb nu i flera veckor ;)
 • Fast jag vill stänga av den så flytta in i det nya snarast.
 • Jag är rätt säker på att det är någon sällan använd funktion, typ pdf roster eller nåt som fastnar i vinkelvolten när den avvänds och aldrig släpper tillbaka sina resurser till resten av systemet.
 • Snow wrote: »
  Fast jag vill stänga av den så flytta in i det nya snarast.

  Hur gör man det?
 • Skapar en ny tråd om det.
Sign In or Register to comment.