Slutspel i High Stakes Cup

edited March 2014 in DBBL
15xtond.jpg

Nu är det dags för slutspel efter en grundomgång med 91 matcher. High Stakes Cup är 4e gången vi kör ligaspel i borlänge och denna gången var vi 14 deltagare.

Nu när allt grundspel är klart går vi in i slutspel med kvart, semi och final.

Ledaren i ligan, Eldödlorna (Lizardmen), är obesegrad denna säsongen. 10 vinster och 3 lika matcher är helt klart ett ligarekord.
Striden om andraplatsen var gryyymt jämn men Rabid Rodents (Skaven) lyckades knipa den framför What is Dead May Die (Necromantic) och Limp-Limps Legion (Khemri).

Top 4 får i turordning välja fritt mellan lag placerade 5-8.
Dessa är Inmates of OZ (Dark Elfs), Da Netrunnerz (Orcs), BigBay Blockers (Humans) & D.T.D. (Chaos)

x2te3c.jpg

Fortsättning följer med matchrapporter efter kvarten är spelad.

Comments

 • Häftigt! Finns det en ligasida där man kan se grundspelet?
 • Riktigt snyggt upplägg.
  Ironborns logga ser .... intressant ut. :)
 • Yes @pellevin kika in på dbbl.jaggu.se

  Hehe @z3bb3 ja han e lite GoT-fantast :)
 • edited March 2014
  Då var kvarten avklarad och vi går in i semifinal.

  29ekqw8.jpg

  Eldödlorna - BigBay Blockers : 3-0
  Eldödlorna som under hela säsongen spelat mer eller mindre felfritt gjorde inget undantag i denna match. människorna hade inte en chans mot sina kallblodiga motståndare. Vi kom fram till att det bordfe finnas en skill som heter Cold Blood som gör att ödlorna klarar sig bättre under sweltering heat. Hade kännts tematiskt korrekt på nåt vis.

  Hur som helst - Eldödlorna till final
  LimpLimps Legion - Da Netrunnerz : 1-1 (1-2 på övertid)
  Den stora grinden. Två lag som kämpade om övertag. Båda lagen lyckades få in var sin TD under ordinarie tid. Orcsen var nära att avgöra i slutet av andra halvlek men matchen gick trots detta in i sudden death övertid. Det singlades slant och det var orcs som började med boll. Efter ett tajt grötande på LOS lyckades bollhållaren ta sig loss och till slut vandra in med tunga steg (han är ju trots allt en orc) för vinst.

  Da Netrunnerz till Semifinal!
  What Is Dead May Die - Inmates of OZ : 2-2 (3-2 på övertid)
  Här har vi två coacher som gillar att göra TD. Matchen rullade på och bollarna rullade in. I necrolaget har vi en Flech Golem med ST6 och i de mörka alvernas lag finns det både ST4 och AG6. Högt TV på Inmates of OF gjorde att Necro kunde plocka in Hack Ennslash. Dock gick han in på plan, sågade sig själv i benet och lämnade planen igen utan varden ära eller moral kvar.
  Några jobbiga missar under matchen gjorde att resutatet 2-2 stod på skylten när fulltid tjöt. Även här var det dags för övertid.
  Slanten singlades och det var Necro som fick bollen. Med bestämda steg framåt kunde dem sedan vandra in segern några få turns in på övertiden.

  What Is Dead May Die till Semifinal!
  Rabid Rodents - D.T.D. : 1-2
  Undertecklad spelade råttorna som gjorde en grusel insats. Råttorna lyckades få in en snabb 2 turn TD. En missad pass från en beastman öppnade upp för en bra chans att vända driven men då sprand RatOgren in i en dubbel döskalle och misslyckades loner reroll. Sen när en Chaos Warrior med ST5 fick tag i bollen kunde den ta på sig resten av första halvlek till att göra 1-1.

  Andra halvlek inleddes med samma taktik. Lugnt och försiktigt vandrade Chaos Warrior in 2-1 och nu återstod det endast fåtal turns kvar.

  Istället för att chansa in en OTTD så körde råttorna lite avvaktande spel och det var mycket därför dom ej lyckades jämna ut matchen.

  Chaos går till Semifinal.
 • 1zp61c8.jpg

  Eldödlorna - Da Netrunnerz: 0-2
  De för övrigt obesegrade ödlorna kunde inte lyckas med ett enda tärningsslag. Den enda i orchlaget som misslyckades med tärningsslag var trollet. Orcernas containerförsvar var stabilt och säkrade segern.

  Orcs till final!


  D.T.D. - What is Dead May Die: 1-1 (2-1)
  Lång match som efter 1-1vid full tid slutade med chaosvinst, många ettor blev det och stundtals hjärn-"dött" spel från necros. Kvällen stora behållning var skillup i bilen när en zombie fick +Str.

  Chaos till final!
 • edited April 2014
  Vinnaren av High Stakes Cup:
  43.jpg
  Chaos

  D.T.D. - Da Netrunnerz : 2-1
  En mycket händelselös match för att vara final. Da Netrunners vinner cointoss och väljer att börja att ta emot bollen. Matchen började som man kan tänka sig med att Orcsen försöker hitta en öppning i chaos försvar. De hittar en längs med orcsens högerkant och driver upp bollen. Efter ett halvtaffligt försvarsspel lyckas D.T.D erövra bollen och slänger en lång pass mot Da netrunnerz planhalva... INTERCEPTION!!! the crowd goes wild! Bastion, Black Orc ha lyckats fånga bollen. Lyckan är dock inte långvarig då Da netrunnerz slänger bort denna chans och blir av med bollen i nästa tur och D.T.D springer hem 1-0 innan halv tid.

  I halvlek 2 börjar spelare lämna planen. Ett få tal med skador men de flesta pga K.O. D.T.D gör efter lite drygt halva andra halvlek 2-0. Da Netrunners gör ett desperat försök att göra en One Turn Touchdown genom att lobba den stackars ronin djupt på offensiv planhalva. Tyvärr är inte troll smarta och gör inte alltid som det är tänkt. Rototurret fummlar och tappar ronin just i kastögonblicket. Som tur var så landar ronin på fötterna och tar sig på egenhand mot målet. Nästkommande tur kommer reduceringen 2-1 till D.T.D vilket avgör matchen.
 • Alltid trist när Orcs torskar :(

  Nåväl, Gobbon blev iaf inte uppäten!
 • Lite kul att se 2of1 med Eldödlorna.

  Jag har ju mött detta lag på PC i Orca Cola (som caracarn) iaf en gång genom säsongerna om jag inte missminner mig.
 • Är inte gobbon med för att bli uppäten?? Tusan jag har blivit felinformerad...
Sign In or Register to comment.